© Lamborghini

Kongen af Nürburgring kan spærre chaufføren inde

Fumlefingret lærling får Lamborghini til at tilbagekalde den hardcore Aventador SVJ. Der er risiko for, at du ikke kan komme ud af superbilen i en nødsituation.

29. marts 2020 af Søren Juul

Med 770 hk fra en 6,5 liters V12 sugemotor, aktiv aerodynamik og en slankende kulfiberdiæt fravristede den hardcore variant af Lamborghini Aventador titlen fra Porsche 911 GT2 RS, som verdens hurtigste serieproducerede bil på den berygtede Nürburgring.

Det skete i 2018, da en Aventador SVJ åd en omgang på 6 minutter og 44,97 sekunder. Se selv i videoen nedenfor og husk at skru godt op for motorlyden undervejs: 

Er du en af de heldige ejere af modellen, bør du nok lige forhøre dig på værkstedet – inden du går på rekordjagt på en racerbane med speederen i bund.

Italienerne indgav forleden en tilbagekaldelse på coupé og roadster-varianten til den amerikanske National Highway Traffic Safety Administration. Ifølge mediet Motor1.com, mistænker Lamborghini en ny mand på fabrikken for ikke helt at have haft styr på, hvordan låsemekanismen i dørene samles korrekt. 

© Lamborghini

Det kan i værste fald få de indvendige dørhåndtag, som i den banefokuserede superbil bare er en strop, til at strejke spontant, hvilket potentielt kan være farligt, hvis du haft et uheld og skal ud af bilen i en helvedes fart.

Lamborghini opdagede fejlen ved en slutinspektion af bilen - og satte en større undersøgelse i gang, der slog fast, at der kan være fejl på Aventador SVJ produceret mellem december 2019 og januar 2020. Til det amerikanske marked drejer det sig om 26 biler. Ejerne bliver kontaktet direkte af fabrikken, som skifter de indvendige dørhåndtag. 

© Lamborghini

Der skal produceres i alt 900 eksemplarer af Aventador SVJ Coupé og 800 stk. af den åbne SVJ Roadster. Om de indvendige dørhåndtag fortsat skal samles af den uerfarne lærling - eller han nu er omskolet til at brygge kaffe og tømme skraldespande på fabrikken i Sant'Agata Bolognese melder historien intet om. 

© Lamborghini

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...