Galleri: Lamborghini hylder testkører.
Galleri: Lamborghini hylder testkører. © bilmagasinet.dk

Hyldest til Lamborghini-testkører

Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni bygges i 250 stk.

14. juli 2009 af Steen Bachmann

Lamborghinis legendariske testkører siden 1967, Valentino Balboni, går på pension. Som en hyldest lancerer Automobili Lamborghini en ny model, der bærer hans navn: Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni. De 550 er motorens ydelse i hestekræfter og 2-tallet angiver, at det er en baghjulstrukken model.

Valentino Balboni har været med til at forme legender som Lamborghini Miura, Countach, Diablo og Murciélago. Han blev ansat i 1967 af virksomhedens grundlægger, Ferruccio Lamborghini. Det var tydeligt, at den unge Balboni havde en speciel forståelse for biler og det talent, der definerer en god testkøre.

"En Lamborghini skal altid kombinere præcisionen fra en racerbil med trygheden fra en god ven," fortæller Balboni. Siden 1973 har han siddet bag rattet af enhver prototype, Lamborghini har bygget, og mange modeller har været en tur gennem Balbonis hænder inden kunderne har fået dem leveret.

Det har bevirket at Valentino Balboni gennem årerne er blevet en af Lamborghinis vigtigste ambassadører, med et helt enestående ry og omdømme blandt mærkets fans og kunder.

Efter mere end 40 år hos Lamborghini går Valentino Balboni nu officielt på pension, selvom tilværelsen som pensionist stadig vil medføre mange rejseaktiviteter, som ambassadør for det italienske mærke. Den specielle eksklusivitet der kendetegner den nye Lamborghini Gallardo LP 550-2 er garanteret. Modellen vil nemlig kun blive fremstillet i en begrænset serie på 250 enheder.

Det bagerste differentiale med 45 procent spær er modificeret, ligesom det har været nødvendigt at omkalibrere e-gear transmissionen. En anden signifikant ændring er foretaget i ESC-systemet. I standard fokuserer programmet på høj stabilitet, mens systemet i CORSA (bane) tillader et vist slip med bagenden.

Der er også sket ændringer i den 5,2-liters V10-motor. I Valentino Balboni versionen yder den kompakte V10-motor 550 hk ved 8.000 o/min og 540 Nm ved 6.500 o/min. Med en egenvægt på 1.380 kg er 0-100-tiden 3,9 sekunder, mens topfarten er 320 km/t.

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni fås i otte farver. Der løber en farvet stribe i hvid og guld fra fronten henover bilen til bagspoileren, mens bremsekalibrene er enten sorte, orange eller gule.

Læderkabinen er sort, men begge sæder har en farvestribe i hvid. Centerkonsollen er også betrukket med hvidt læder og på dørbeklædningen af venstre dør er placeret et skilt med Valentino Balbonis signatur og produktionsnummeret på modellen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...