Lamborghini Huracán EVO RWD

Nu kan du lave donuts i Lamborghini Huracán EVO

Lamborghini lancerer en ny baghjulstrukket version af Huracán EVO, som er billigere end firehjulstrækkeren og bedre til at drifte.

28. januar 2020 af Christian Birkekvist

Sidste år fik den populære Lamborghini Huracán sig en faceliftet lillebror, kaldet EVO. EVO står for evolution, og den kom også med et helt nyt udtryk. 

Nu lancerer Lamborghini en ny Huracán EVO, som er baghjulstrukket. Den hedder Huracán EVO RWD - det står for “rear-wheel drive”, som alle der har haft engelsk i folkeskolen ved, betyder baghjulstræk. 

Ikke meget har ændret sig. Men med 610 hk fordelt på baghjulene alene, kan Lamborghini Huracán EVO RWD i dén grad lave donuts på parkeringspladsen.

Lamborghini Huracán EVO RWD

Sjovere, men ikke hurtigere

Formålet med baghjulstrækket er at gøre huracán EVO sjovere, ikke hurtigere. EVO RWD er lidt langsommere i optrækket end firehjulstrækkeren. Årsagen til den lidt sløvere acceleration, er at EVO RWD ikke griber lige så godt fat i underlaget som sin firehjulstrukne storebror. 

Til gengæld er ballerina-tyren bedre til at lave piruetter end 4x4’eren. Så hvis du elsker at drifte og kan leve med at nå 100 km/t 0,4 sek. langsommere, er Huracán EVO RWD bilen for dig.

Lamborghini Huracán EVO RWD

Lavere startpris end firehjulstrækkeren

Udover 610 hk og en acceleration fra 0-100 km/t på 3,3 sek., har EVO RWD en tophastighed på 325 km/t - ligesom den første EVO. Der sidder stadig samme 5,2-liters V10 motor i EVO RWD, som der gjorde i firehjulstrækkeren. Men fordi baghjulstrækket vejer mindre, er bilen blevet lidt lettere. 

Startprisen på 3.685.000 kr. inkl. moms og afgift, er noget mere “beskeden”. Ihvertfald i forhold til 4x4’erens startpris på 4.265.000 kr. inkl. moms og afgift. Lamborghini Huracán EVO RWD kommer til Danmark i løbet af foråret.

Læs hele historien om Lamborghini Huracán EVO RWD i vores næste nummer, der kommer på gaden d. 13. februar. Du kan tegne et abonnement her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...