© Lamborghini

Derfor burde man være strisser i Italien: Her får politiet udleveret en Huracán-patruljevogn

Der kører nu to deciderede politiracere rundt på motorvejene nær Bologna.

31. marts 2017 af Anders W. Vorup


Det må have været nogle usædvanligt glade betjente, som i går modtog nøglen til styrkens nyeste motorvejsvåben. På nøglen står der ‘Lamborghini’, og den passer til endnu en Huracán, som det italienske ‘Polizia’ har netop modtaget. Og ja, du læste rigtig. Det er nummer to til kollektionen.

Den nye politibil er en standard-Huracán, men med en accelerationstid fra 0 til 100 på 3,2 sekunder og en topfart på 300 km/t, må den stadig betragtes som en af de mere potente modeller i politiets bilpark.

© Lamborghini


Hvis du kører en snert for hurtig på motorvejen, og du spotter det blå og hvide lyn i bakspejlet, behøver du dog ikke nødvendigvis finde pengepungen frem, for det er næppe dig, den er ude efter. 

Den nye Huracán’s vigtigste opgave er nemlig at transportere medicin, blod, organer og andre remedier, der skal redde liv i nødssituationer. Det er et operationsmåde, som tidligere har givet pote for det italienske politi, da de i 2015 fik deres første Huracán.

Selvfølgelig er den også udstyret med det traditionelle politiudstyr såsom VHF-radio, pistolhylstre og det klassiske rød-hvide stop-skilt. Der er med andre ord nogle politimænd, der får en lidt sjovere arbejdsdag en normalt.

© Lamborghini

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.