dennis lind

Dennis Lind Lind sluttede 2018-sæsonen som den hurtigste af alle kørere i en shootout-test efter verdensfinalen på Vallelunga-banen.

© Lamborghini

Dansker forfremmes til fabrikskører for Lamborghini

Når Lamborghini Squadra Corse skyder 2019-sæsonen i gang, bliver det med en ny fabrikskører på holdet. Dennis Lind er den første danske Lamborghini-fabrikskører nogensinde

6. december 2018 af Steen Bachmann


Racerkører Dennis Lind bliver én af syv hurtige kørere, som skal hjælpe til at sikre Lamborghini internationale sejre og mesterskaber i 2019.

25-årige Lind er, foruden at være den første danske fabrikskører hos Lamborghini nogensinde, også den første profil fra fabrikkens juniorprogram, som forfremmes til den eftertragtede titel som fabrikskører.

Racerkører som fuldtidsarbejde

Hvad vil det sige at være fabrikskører for Lamborghini?

"Det betyder, at jeg endelig kan kalde racerløb for mit fuldtidsarbejde! Samtidig betyder det, at jeg nu kan fokusere på opgaven frem for at kæmpe om en plads i en racerbil. At blive ansat af en bilproducent til at repræsentere mærket på verdens racerbaner er mange racerkøreres ultimative mål. Og der er masser at tage fat på," siger Dennis Lind til Bil Magasinet.

Satte du underskriften med rolig hånd?

"Selvfølgelig var jeg følelsesladet, da jeg satte underskriften. For nogle er det en kontrakt. For mig er det kulminationen på en drøm, som jeg har haft, siden jeg for første gang kørte i en gokart som treårig. At leve af at køre ræs er den ultimative drengedrøm."

Har vundet EM og VM hos Lamborghini

Dennis Lind er vokset op i en motorsportsfamilie i Roskilde og har kørt ræs så længe, han kan huske. Han blev danmarksmester i Formel Ford i 2009 og gjorde sig internationalt bemærket, da han i 2010 vandt verdensfinalen i Formel Ford, Formula Ford Festival, på Brands Hatch.

Lind rettede siden fokus mod GT-serier og vandt titlen i den danske DTC-serie i 2013, før han i 2016 fik en henvendelse fra det italienske motorsportsteam Raton Racing. Det medførte en succesfuld sæson i Lamborghini Super Trofeo, hvor danskeren sikrede sig både europamesterskabet og verdensmesterskabet, hvilket udløste en plads i Lamborghinis officielle juniorprogram.

Stiller op i Blancpain Endurance Series

Til 2018-sæsonen fik Dennis Lind et sæde i den asiatiske Blancpain GT-serie, hvor han sammen med den kroatiske kører Martin Kodric opfyldte forventningerne og sikrede endnu et mesterskab. Lind sluttede desuden sæsonen som den hurtigste af alle kørere i en shootout-test efter verdensfinalen på Vallelunga-banen.

Hvad er Blancpain Endurance Series Europe, som du skal køre i 2019?

"Det er en langdistanceløbsserie, hvor sportsvognsproducenter kæmper om at være hurtigst. Med mærker som Lamborghini, Porsche, Mercedes, McLaren og mange flere vil jeg mene, at serien lige nu er den hårdeste GT-serie i verden. Den har deltagelse af mange dygtige profiler med utrolig megen erfaring, og med omkring 50 biler til start med tre professionelle kørere ombord i hver er der virkelig dømt ræs. Jeg kan ikke vente med at komme i gang."

Hvor kommer Pirelli ind i billedet?

"Enhver Lamborghini udvikles på Pirelli-dæk, og derfor tester fabrikken også mange nye dæk og metoder for Pirelli. Dækverdenen er i massiv udvikling, og derfor indbefatter min kontrakt med Lamborghini også en masse testarbejde med Pirelli."

I 2018 vandt Dennis Lind det asiatiske Blacnpain-mesterskab i denne Lamborghini Huracan GT3 sammen med den kroatiske kører Martin Kodric.

© Lamborghini


Hvordan går en Lamborghini Huracán GT3 på en bane som Monza?

"Den løber stærkt! Og med mange biler tæt omkring sig, mærker man virkelig farten."

V10-eren i Huracan GT3 er ren musik

Hvordan er lyden i kabinen ved fuld gas?

"For sådan én som mig er det ren musik. Bilen har en rigtig fed, oldschool V10-sugemotor, som laver den mest fantastiske lyd. Især når man accelererer ud ad Lesmo 2 (et af to legendariske sving på Monza, red.), eller gennem tunnelen under den gamle ovalbane. At sidde i sådan et monstrum er både vildt skræmmende – og samtidig utroligt fascinerende."

Blancpain Endurance Series Europe 2019

Afvikles over fem løb inklusive 24-timersløbet på Spa-Francorchamps og 1.000-kilometersløbet på Paul Ricard. 

Sæsonen skydes i gang den 13.-14. april på italienske Monza. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...