Lamborghini Countach LP800-4 ny hybrid
© Lamborghini

Lamborghini laver ny version af legendarisk model - og så alligevel ikke helt...

Lamborghini har genoplivet Countach-mærkatet, for at smide det på en serie ombyggede Aventador. Den er fed, men er det helligbrøde?

16. august 2021 af Frederik Hauschildt

Countach er genopstået

Én tredjedel af den 1980'er-treenighed, der består af Testarossa, 911 og Countach er netop genopstået som en del af Lamborghini's fejring af fossilmotoren. Med V12-motor på langs og 814 hk lever den nye Countach LP800-4 helhjertet op til de forventninger, som designet stillede i 1971, hvor konceptet blev fremvist for første gang.

Den nye Countach tager udgangspunkt i den allerede-eksisterende Aventador-platform, men er udstyret med nye paneler hele vejen rundt, så den ligner ophavet forbløffende tæt. Formen på ting som forlygterne og baglygterne, samt de overordnede linjer genkendes tydeligt fra originalen, men ting som det forstørrede indsug i siden har en tydelig, moderne streg.

Lamborghini Countach LP800-4 ny hybrid
© Lamborghini

Knap så ny?

Men dykker man ned i den "nye" Countach, kan man godt blive lidt skuffet. Bilen ikke er udviklet fra bunden, som nogle ville mene den unikke superbil fortjener, men tager udgangspunkt i den allerede eksisterende Sian, som i forvejen er en videreudvikling af Lamborghini Aventador.

Derfor er Countach, som Sían, udstyret med et 48-volts hybridsystem, der i Countach'en leverer 34 af de 814 hk.

Drivlinen, der sender kræfterne til alle fire hjul igennem et permanent firehjulstræk, tillader at Countach sprinter til 100 km/t på 2,8 sekunder, og når hele 355 km/t på toppen. På trods af hybridsystem og firehjulstræk, er køreklar vægt på 1.595 kg, og det betyder, at hver hestekræft kun har ca. 2 kg at slæbe på.

Lamborghini Countach LP800-4 ny hybrid
© Lamborghini

Nybilsgoder i Countach

Indendørs har LP800-4 fået en masse moderne teknologi, der måske eller måske ikke hører hjemme i interiøret på den legendariske superbil. En 8,4" touchskærm sidder centralt i kabinen, og en digital instrumentering erstatter de analoge instrumenter foran rattet. En såkaldt 'Design'-knap findes blandt instrumenterne, og trykker du her, giver Countach en lektion i dens unikke design (?!)

Lamborghini Countach LP800-4 ny hybrid

Apple CarPlay er en del af interiøret i Countach.

© Lamborghini

Leveres i 112 eksemplarer

Når du vælger farve har du også nogle specielle valg for Countach. Ægte Countach-farver som Giallo Countach og Verde Medio er historiske og unikke til bilen, men du kan naturligvis også vælge fra Lamborghini's øvrige bibliotek af flotte og ekstravagante farver.

Hvis du er solgt på at skulle eje én af de genfødte helgene, skal du være hurtig: Her er bare 112 på udbud, som leveres fra starten af 2022.

Du kan læse mere om superbiler. Blandt andet alt om Pagani her.

Lamborghini Countach LP800-4 ny hybrid
© Lamborghini

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...