Brug for lidt kunst til væggen? Hvad med denne ægte Lamborghini Diablo Prototype!

Har du brug for at lækkert til at hænge på væggen, har vi løsningen til dig: En Lamborghini Diablo i fuld størrelse, som har hængt på fabrikken i Italien, og som nu er til salg.

4. juli 2020 af Anders Hansen

Verdens fedeste ting til garagevæggen

Hvis det der med indretning ikke er din stærke side, eller du måske bare ikke har nået det endnu, kan én ting redde hele hyblen. Nemlig denne ægte Lamborghini Diablo VT 6,0 Prototype, som er ombygget til at kunne hænge på væggen, skriver boosted.dk.

Og før du sliber kniven og gør klar til at maltraktere den eller de personer, der har udført det, skal du lige vide, at det faktisk er Lamborghini-fabrikken selv, der står bag. 

Bilen er bygget som en ren show-and-shine bil. Hvilket betyder, at den er bygget i 1:1 af den endelige produktionsmodel, men der er altså ingen motor i. Modellen blev skabt, da Lamborghini gerne ville vise sin seneste variant af Diablo, VT 6,0, frem for verden.

Rullende Diablo-karosseri

For karosseriet er der, og Lamborghini monterede også en fuld kabine, men der mangler to ting, før du kan cruise ud på Autostrada'en: Motoren, den 6,0-liters V12’er, nåede aldrig ned bag føresædet. Ligesom den sekstrins manuelle gearkasse heller aldrig blev monteret.

Audi fandt prototypen på fabrikken, da tyskerne overtog Lamborghini i 2001. De tænkte, at den var for god til bare at stå, så de fik den monteret på nogle metalstolper, som man kunne hænge op på væggen. Herefter blev den hængt op inde i Lamborghini's gamle fabriksbygning på en hvid væg, som ingen rigtig vidste, hvad man skulle bruge til, efter produktionen blev flyttet.

Vægdekoration på auktion

Bygningerne er siden blevet til Lamborghini's officielle museum. Museo Lamborghini hedder det, og du finder det på adressen: Via Modena, 12, 40019 Sant’Agata Bolognese BO, Italien.

Men den Arancio Borealis-farvede (det er Lamborghini-sprog for orange) tyr er ikke længere at finde på museumsvæggen. På et tidspunkt solgte fabrikken nemlig bilen til den excentriske bilsamler John Atzbach.

Han vil nu sælge ‘bilen’ videre, og derfor er den sat til salg på auktion hos det amerikanske Mecum Auctions til juli.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...