© Lamborghini

Her er Lamborghini’s afskedssalut til Aventador

Ultimae er navnet på den nyeste Lamborghini Aventador, der - måske - er mærkets sidste V12'er uden ladetryk eller hybridteknologi.

7. juli 2021 af Patrick Boje Jensen

Hidsigere end nogensinde

Lamborghini Aventador Ultimae er Lamborghini’s afskedsalut til den V12-motoriserede Aventador. Det bliver den kraftigste V12’er, Lamborghini har puttet i en Aventador'en med 780 hk - 10 hk mere end den hidtil mest kraftfulde, Aventador SVJ. Det sender den firehjulstrukne superbil fra 0-100 km/t på 2,8 sekunder, 0-200 km/t på 7,8 sekunder og videre til en topfart på 355 km/t. 

Aventador LP 780-4 Ultimae, som er bilens fulde navn, vil blive bygget i 600 eksemplarer - 350 coupéer og 250 roadstere. Lamborghini har tidligere på året udtalt, at de ville give V12’eren en behørig fejring, inden de begynder arbejdet med at elektrificere deres modeller.

Lamborghini Aventador Ultimae vil i udgangspunket kunne fås i hele 18 forskellige farver, men igennem Lamborghini's personaliseringstjeneste, Ad Personam, udvides udvalget til over 300 farver.

© Lamborghini

Den sidste...?

Lamborghini omtaler flere gange bilen som den sidste V12 Aventador, men det er ikke helt tydeligt, om det også er den sidste Lamborghini med V12 - eller endda den sidste Aventador. Tvetydigheden fortsætter i dette citat fra Stephan Winkelmann, der er topchef for Automobili Lamborghini:

“Aventador LP 780-4 markerer den sidste, reneste og evige Lamborghini V12 uden ladetryk. Den giver den grundlæggende oplevelse af 12 cylindre i forhold umatchet design, tekniske løsninger og den mest ophidsende køreoplevelse, og det er den definitive Aventador, der er enden på en æra.

Aventador Ultimae får sin debut på Goodwood Festival of Speed, der starter den 8. juli 2021.

© Lamborghini

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...