Aventador LP 750-4 SV med sømmet i bund på Ringen

Lamborghini forsøgte forleden at presse den vilde Aventador LP 750-4 SV under syv minutter på Nürburgring. Se den vilde omgang her.

18. maj 2015 af Christian Thestrup


Lamborghini slap forleden den nye Aventador LP 750-4 Superveloche løs på Nürburg. Holdet var der egentligt for at teste Pirellis P Zero Corsa-dæk på bilen, så det var jo samtidig en glimrende anledning til at se, om man kunne få bilen til at køre en omgang under de berømte syv minutter på Nürburgrings Nordsløjfe.LP står for Longitudinale Posteriore, hvilket henviser til motorens placering på langs bag sæderne - foran bagakslen. SV står ikke overraskende for Superveloche, og 750 er ikke overraskende antallet af hestekræfter, der bliver sendt til alle fire hjul, hvilket forklarer 4-tallet. 

Hvad navnet ikke fortæller noget om er, at vægten er sænket med 50 kilo. Kræfterne fra V12-sugemotoren - lagt sammen med vægttabet - sikrer Aventador SV en 0-100 km/t på kun 2,8 sek. Det er 0,1 sek. hurtigere end en Aventador uden SV skrevet på indsugningskanalerne. 0-200 km/t tager kun 8,6 sek, og topfarten er over 350 km/t.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...