25-årig gut fanget i Dubai efter kæmpe fartbøde

På under 24 timer lykkedes det en mand på 25 år at få fartbøder for næsten 300.000 kr. Nu er han fanget i Dubai. Familiens undskyldning "Jamen han kendte ikke fartgrænserne"

13. august 2018 af Mathias Brandt

Han er helt sikkert ikke den første, der er taget til Dubai for at smage lidt på det søde liv. Flere udlejningsselskaber står klar til at leje dig en sportsvogn uden du skal betale en bondegård. 

Lige præcis den fristelse kunne en 25-årig engelsk gut, Farah Hashi, ikke modstå. Med hjælp fra en ven fik han fingrene i en Lamborghini Huracan, som han kørte fra kl. 14.30 til 18.00. Ifølge den engelske avis The Sun spildte manden ikke sin tid.

Under den knap tre timer lange køretur blev han fanget på intet mindre end 33 fartkameraer langs en af Dubai’s travle hovedveje, Sheikh Zayed Road. Ifølge lokale myndigheder var den højeste målte hastighed over 240 km/t.

De utallige fartovertrædelser har medført et samlet bødekrav på 36.000 britiske pund, hvilket svarer til over 290.000 kr.

Der er forskellige meldinger om, hvordan udlejningsselskabet har fået fingrene i hans pas. Nogle rygter siger, at han lagde det som pant, da han lånte bilen. Andre, at folkene fra udlejningsselskabet efterfølgende opsøgte ham på hans hotel, for at få udleveret han pas – indtil han betaler bøderne.

Faktum er, at de har hans pas og nægter at udlevere det, før han har betalt sine bøder. Desværre for den unge mand er han ifølge The Sun arbejdsløs og ikke i stand til at betale – overhovedet.

Familien: Han kendte ikke fartgrænserne

Familien udtaler til The Sun, at de ikke mener, at deres søn skal betale de høje bøder, da han ikke ejer bilen og ikke var bekendt med hastighedsgrænserne i Dubai.

Det mener ejeren af udlejningsselskabet, Mohammed Ebrahim, er noget sludder. Han vil bare gerne have problemet løst, og som han siger: 

”Hvis Farah stikker af til England, så hænger bøden på mig” hvilket han selvsagt ikke synes er rimeligt. Nyeste melding i sagen er, Farah’s bror er rejst til Dubai for at få løst sagen. 

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...