Vi har tidligere haft både den 370-hestes Kia Stinger til test og ikke mindst dieselvarianten med 200 hk. Jeg nåede dog knapt at køre begge biler, før de forsvandt igen. Så da en tredje testbil dukkede op, sørgede jeg for at stille mig forrest i køen af testpiloter. Og det var heldigt, for det blev til nogle gode dage bag rattet af det koreanske missil.
Designet er klart det, som virkelig får Kia’en til at skille sig ud. Jeg må blankt erkende, at jeg er vild med det brede grin i snuden og den afstumpede bagende i stil med den gamle Audi A7. Det ser godt ud, og jeg er langt fra den eneste, som ikke kan slippe Kia’en af syne.
Få 3 numre af Bil Magasinet for 99 kr.
Alle mennesker glor på bilen, som var det et sjældent køretøj til flere millioner kroner. Det er muligt, at nogle af øjnene forsvinder, når modellen får et par år på bagen, men lige nu ser den altså strålende ud. De gode takter fortsætter i kabinen, hvor du med det samme bliver mindet om, hvor meget værdi for pengene, du får i en Stinger.

Kabinen er intim og vellavet. Det eneste sted, hvor kvaliteten halter, er på den midterste del af rattet.
Stort set alt udstyr er standard. Her får du sæder med varme og køling, bi-LED forlygter, adaptiv fartpilot, læder, klima, navigation, elsæder, varme i bagsæder, automatgear og meget mere. Det eneste, der er valgt til i testbilen, er glassoltag (14.999 kr.) og en elektronisk undervogn med et spærredifferentiale (19.999 kr.). Sidstnævnte bør man dog snildt kunne undvære. Forskellene i de forskellige indstillinger i den elektroniske undervogn er små, og da du nok sjældent vil køre en Stinger ud på en racerbane, kan du også undvære spærret på bagakslen, som dog kan købes separat for 5.999 kr.
Testbilen er billigste variant, som har en 255-hestes benzinmotor med fire cylindre. Momentet på 353 Nm er til stede fra 1.400 o/min, og det giver Stinger præcis de overarme, du forventer af den. Nul til 100 km/t er overstået på seks sekunder ligeud, og du vil så rigeligt kunne leve med denne pakke.

Det 8-trins automatgear leverer bløde og rolige skift. Du kan dog overtage kontrollen via ratpalerne.
Det eneste, du må gå på kompromis med, er motorlyden, som er syntetisk under fuld gas.
Prisen for Kia Stinger i den 2-liters benziner lander på 609.999 kr., og ja, det er mange penge for en Kia, men det er billigt for en luksusbil af denne kaliber og med det udstyr. I sidste måned testede vi en dieselvariant mod en Audi A5 Sportback og en BMW 4-serie Gran Coupé, hvor Kia Stinger opnåede en andenplads. Og det er fuldt fortjent.
Kia har ikke bare lavet en bil i den lækre ende af firmabilklassen – de har lavet en bil, der nemt kan konkurrere med de tyske modstandere, og det er altså en præstation i sig selv. Jeg er i hvert fald klar til at skrive en Kia Stinger på min liste over en af hverdagens drømmebiler.
Kia Stinger 2,0 T-GDI GT-Line
Pris:
609.999 kr.
Motor:
R4, 1.998 cm3, 16V, turbo
Ydelse:
255 hk ved 6.200 o/min, 353 Nm ved 1.400 o/min
Topfart:
240 km/t
0 -100 km/t:
6,0 sek.
EU-miks:
12,0 km/l

Den 2-liters benzinmotor fylder ikke meget under hjelmen. Heldigvis er der godt med overarme i den.