Sydkoreansk stationcar rammer Danmark til november – her er de danske priser

Kia er klar til at erobre firmabils-segmentet med stærke priser på deres nye stationcar-version af Optima, som har fået efternavnet SW.

13. oktober 2016 af Mathias Brandt

Tidligere i år kom den nye Kia Optima, hvis formål er at vinde terræn i D-segmentet, hvor eksempelvis også Volkswagen Passat og Skoda Superb hører til. 

I første omgang var det kun sedan-udgaven, som blev introduceret, men siden er Kia blevet klar med deres stationcar-version, som er vigtigt for Kia i Danmark, hvor meget af salget i D-segmentet primært er domineret af de rummelige stationcar-varianter.

– Optima SW er en vigtig model for os. Den skal være med til at øge vores tilstedeværelse i D-segmentet, hvor en stor del af det samlede salg er stationcars, så Optima SW kommer til at spille en vigtig rolle i forhold til at tiltrække nye privatkunder og erhvervskunder, udtaler Mogens Lyngsø, der er administrerende direktør hos Kia Import Danmark.

Bagagerummet i sedan’en er som udgangspunkt stort med sine 510 liter, men i stationcaren er kapaciteten øget til 551 – og kan udvides til 1.115 liter med nedfældede bagsæder. 

Priser fra 359.999 kr. 

Når den kommer til salg i Danmark, vil den forhjulstrukne Optima SW kunne fås med en 1,7-liters CRDi-dieselmotor og senere lanceres GT-modellen, der er udstyret med KIAs nye 2.0-liters benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning.

Prisen for en veludstyret Optima SW 1.7 CRDI Vision med bl.a. navigationsanlæg, touchskærm, bakkamera, fartpilot, 2-zoners klimaanlæg, regnsensor, varme i rattet, 16" alu-fælge, LED kørelys starter ved 359.999,- kr. Og en beskatningsværdi på kr. 316.686,-. 

Advance-udgaven med yderligere udstyr koster kr. 394.999,-. 

Ønsker man bilen med 7-trins DCT-gearkasse, skal man lægge 30.000,- kr. oveni prisen.

I det nye år kommer der en GT-line, som er rent styling og udstyr, og samtidig introduceres også en GT med 245 benzin-heste. 

Optima SW 1.7 CRDI GT-line koster fra kr. 449.999,- (beskatningsværdi: 402.363,-), og Optima SW GT 2.0 T-GDI fås fra kr. 559.999,- (beskatningsværdi: 503.110,-). 

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...