Kia Sorento
Kia Sorento

Ny Kia Sorento på vej: Nu med fotos!

Kias store SUV får familie-udtryk

11. august 2014 af Mikkel Thomsager

Tredje generation af Kia Sorento præsenteres officielt i næste måned, men her er de første fotos af bilen. De afslører en Sorento med lavere taglinje, højere hoftelinje og en mere muskuløs fremtoning med afrundede skulderlinjer bagpå og meget skulpturelle karrosseriformer.

Desuden får Sorento Kias nye "Tiger nose" grill, som går igen på alle andre Kia-modeller i disse år.

Den nye Sorento bliver, i lighed med forgængeren, topmodel i Kias modelprogram, og den får masser af lækre materialer og moderne teknik i kabinen. Det gælder nyt instrumentbord i bløde materialer og med en stor infotainment skærm i midten.

Den er også vokset en hel del i forhold til forgængeren: Akselafstanden er forøget med otte cm til 278 cm. Den er blevet 9,5 cm længere (478 cm), hvilket skulle sikre bedre plads på tredje sæderrække uagtet, at den er blevet 1,5 cm lavere (nu 168,5 cm).

Den nye KIA Sorento, som er designet hos Kia design studios i henholdvis Sydkorea, Tyskland og USA, præsenteres i Korea i slutningen af august, og den får europæisk premiere torsdag den 2. oktober i forbindelse med 2014-udgaven af Paris Motor Show.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...