2019 Kia ProCeed
2019 Kia ProCeed© Kia

Kia ProCeed: Flottere design for mindre plads

Forud for premieren i Paris er ProCeed netop afsløret. Vink farvel til den 3-dørs hatchback og byd velkommen til lækrere design og lidt mere sport

14. september 2018 af Jacob Dalby

Lækker bagdel

Se lige efter en ekstra gang, inden du vifter ProCeed af banen. Navnet tilhører nemlig ikke længere den sporty 3-dørs hatchback – nu er navnet forbeholdt det nye Shooting Brake design med en kraftigt faldende taglinje.

En kombination mellem stationcar og den 5-dørs hatchback. Det giver lidt mindre praktik i forhold til en stationcar, men designet er til gengæld smukkere. Tænk den som en billigere Mercedes Benz CLA Shooting Brake.

Set lige forfra ligner den enhver anden Kia Ceed, men bagfra er designet sportsligt med spoiler, dobbelt udstødning og endda en af de nyeste trends: LED-lysbaren henover bagenden.

© Kia

Kvaliteter som stationcar

Kabinen er meget lig resten af Ceed-modelprogrammet med 7 tommer skærmen i midten og mulighed for 8” som ekstraudstyr. ProCeed får dog fladbundet rat som standard, indstigningslister i metal og det grå stof i loftet er blevet sort.

Pladsen i bagagerummet fra stationcarudgaven er blevet en smule mindre takket være den faldende taglinje, så det nu rummer 594 liter sammenlignet med 625 i stationcarudgaven. 

Heldigvis kan sæderne stadig splittes 40:20:20 og foldes helt fladt.

© Kia

Mere sport i ProCeed

Kia vil fortsat gerne have ProCeed til at være den sportslige udgave, og undervognen er derfor gjort en smule mere stiv. Den kommer derfor også udelukkende som GT Line eller den mere heftige GT-model. Du kan altså godt vinke farvel til en billig basisversion.

Til GT-line tilbyder Kia to benzinmotorer med 120 og 140 hk samt en 1,6 liters diesel med 136 hk og 320 Nm. Den kraftigste motor, den 1,6-liters benzinmotor med 204 hk er forbeholdt GT-modellen, der nu kan kobles sammen med den nye 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. 

© Kia

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...