Kia VG er markant mere moderne at se på end forgængeren Opirus
Kia VG er markant mere moderne at se på end forgængeren Opirus© bilmagasinet.dk

Ny direktionsvogn fra Kia

Billede af ny stor Kia-model lækket på nettet

30. marts 2009 af Carsten Nymann

Kia's kommende flagskib til det amerikanske marked får premiere - om end i konceptform - på Seoul Motor Show i denne uge.

Men allerede nu er det første billede lækket på nettet.

Bilen som indtil videre bærer navnet Kia VG Concept er angiveligt baseret på samme platform som den store, bløde Hyundai Grandeur, som igen er baseret på den mindre Sonata.

Altså må det være rimeligt at forvente, at den kommende Kia bliver en stor og rummelig, komfortabel og frem for alt billig flyder - akkurat som den bil, den skal afløse, nemlig Kia Opirus.

Eller hvad? Mens Hyundai vælter sig i succes med sin baghjulstrukne Genesis og Genesis Coupé synes det oplagt, at moderkoncernen vil forsøge at overføre noget af succesen til Kia, som godt kunne trænge til en vitaminindsprøjtning i USA.

Her på redaktionen er vi endnu heller ikke helt overbevist om, at Kia VG Concept bygger på den gamle, bløde Sonata/Grandeur-platform eftersom en ny Sonata er lige på trapperne.

De amerikanske medier forventer til gengæld, at topmotoren i den nye, forhjulstrukne Kia bliver den 3,8-liters Lambda V6-motor, som også ligger i den baghjulstrukne Hyundai Genesis.

Alene dét er i hvert fald rigtig godt nyt, og vi følger sagen tæt.

Kia VG ventes på gaden i foråret 2010, men allerede senere i år vil den endelige bil blive vist på en af de store udstillinger.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...