Det ydre matcher det indre
Den nuværende Kia Niro er en god bil. Det er den nødt til at være, for designet er simpelthen så trist. Men med over 8.900 solgte biler i Danmark, kan vi konkluderer, at det er det indre, som tæller for kunderne.
Men fremover behøver du ikke længere forklare naboerne om de 7 års garanti, rækkevidde eller den gode pris, når du forsvarer dit bilkøb. Den nye Kia Niro og Niro EV fikser nemlig modellens største problem - designet.
Bilen er for første gang fyldt med spændende designfeatures, som ”Heartbeat”-lygterne, som minder om den hoppende tynde streg, der viser et hjerteslag. Baglygterne ligner boomeranger, og der er hul igennem for bedre aerodynamik og cool-faktor.
Niro har mange gode vinkler, som du kan glæde dig til at vise vennerne. To 10,25” skærme dominerer interiøret, og rattet er et af de flotteste i branchen med sit svævende design.
Test: Ny Niro er bedst som elbil
Søren Juul
Flere kræfter, mere plads og bedre komfort til samme pris. Det kniber med argumenterne for ikke at vælge Kia’s crossover som elbil.
Fik du læst stortesten med den nye Kia Niro PHEV, der blev sat på plads af Ford Kuga i en stortest i Bil Magasinet fra oktober? Jeg nåede at køre en kort tur i den pågældende Kia, der blev henvist til andenpladsen af redaktør Thomsager.
Det var en fair dom: Affjedringen var noget stivbenet hos koreaneren, og der var ikke voldsomt med krummer i den 183-hestes drivline, når du trådte speederen ned.

Hvordan kører elektriske Kia Niro EV?
Det er en anderledes frisk oplevelse at køre den fuldelektriske variant Niro EV, der stiller med 204 hk til forhjulene, sømløs acceleration, ingen anstrengt motorstøj og 127 liter mere plads i bagagerummet.
Henover fartbump i villakvarter og frostsprængte asfaltsamlinger afslører Niro EV en anden god ting: Den lidt tungere elbil er blødere affjedret og ligger mere roligt på vejen.
Måske du allerede kender lidt til den elektriske Niro? Den forrige generation, e-Niro, der kom i 2018, var rimelig populær takket være en brugbar rækkevidde på omkring 400 km, masser af udstyr.
Måske kendt knap så meget for sine dynamiske egenskaber eller udvendige design, der ikke faldt i alles smag. I vådt føre havde forhjulene svært ved at håndtere de 395 Nm drejningsmoment ved fuld pedal.
Problemet er mindre udtalt i den nye Niro EV, men koreanerne har også skruet momentet ned til 255 Nm, så du får en mere smidig acceleration og mindre rusk i rattet, når du accelererer i vådt føre.
Læs også: Test og priser på Toyota bZ4x.
Priser og ladning
Designet kan ikke længere beskyldes for at være kedeligt. Kabinen har et moderne layout, der minder om det, du finder i den populære Kia EV6, inklusive sæder med lidt for korte siddehynder.
Der er kunstlæder her på topversionen Upgrade, der topper en lang udstyrsliste med elbagklap, eljusterbare forsæder og lændestøtte.
Prisen er også derefter: 379.900 kr. Niro EV fås fra 339.900 kr., hvilket stadig gør den til en relevant familie-elbil. Der er dog et stort men ved Niro EV: Lynlader-kapaciteten er på 73 kW og i den sløje ende her i 2022.
I praksis skal du bruge cirka 45 min i lynladeren for en 10-80 pct.-opladning, hvor vi er forvænt til lidt over en halv time i det her prislag.

Dommen over Niro EV
Vi synes:
Familievenlig elbil med god bagsædeplads, meget udstyr og moderne look.
Gennemgang af Niro EV
Rækkevidden på Niro EV er 460 km (WLTP), beskedne 5 kilometer længere end forgængeren. Lige som den udgående model går elbilen fra 0-100 på 7,8 sekunder, har 204 hestekræfter og lades helt op på 6,5 timer i hjemmeladeren.
På plugin-hybriden er der sket en større forandring. Hvor den før havde et 8,9 kWh batteri, har den nu et på 11,1 kWh. Desuden er der 183 hestekræfter under pedalen, hele 42 mere end forgængeren. Det giver også 16 kilometer længere rækkevidde på ren el, så bilen nu er oppe på 65 km (WLTP).
Bilen er baseret på tredje generation af Kia's K-platform. Der er fin plads på bagsædet til både ben og hoved, og bagagerummet er går fra 451 til 475 liter i EV, og fra 324 liter til 348 liter i PHEV.
De nye Niro’er fås med praktisk udstyr, blandt andet headup-display, lane-keeping og automatisk nødbremse. Oplevelsen er dog ikke helt lige så raffineret som hos de tyske konkurrenter. Til prisen er det ingen dealbreaker, og tilvænning kan løse mange tekniske udfordringer.
Niro havde også et par es i ærmet, som at bilen gør dig højlydt opmærksomhed på, at du er inde i en kamera-zone, selv hvis du kun kører 1 km/t over grænsen. Praktisk, når du ikke lige har set, at du er på vej ind i bøde-zonen.

Mønstret på bagkofangeren er ikke en del af designet, men den var stadig delvist kamufleret, da vi kørte den.
© Bil MagasinetFakta om Kia Niro
Kia Niro PHEV
- 183 hk/265 Nm
- Pris: Fra 289.900 kroner
- Ladetid 0-100% AC: 3,5 timer
- Rækkevidde: 65 km (WLTP)
- 0-100 km/t: 9,6 sekunder
- Bagagerum: 348 liter
- Tophastighed: 168 km/t
- På gaden: Juni 2022
- Påhæng: Må trække 1300 kg
Kia Niro EV
- 204 hk/255 Nm
- Pris: Fra 309.900 kr.
- Ladetid 0-100% AC: 6,5 timer, 10-80% ladetid ved DC ladning: 43 minutter
- Ladekapacitet: 72kw
- Rækkevidde: 460 km (WLTP)
- 0-100 km/t: 7,8 sekunder
- Bagagerum: 475 liter
- Batteristørrelse: 64,8 kWh
- Tophastighed: 167 km/t
- På gaden: Forventet i september 2022
- Påhæng: Må trække 750 kg