Kia Niro 2023
Kia Niro 2023© Kia

Ny Kia har lofter af tapet og sæder af blade

Kia tager bæredygtighed til et nyt niveau i den helt nye Kia Niro.

25. november 2021 af Patrick Boje Jensen

Helt nyt look til Niro

Kia har netop præsenteret den helt nye Kia Niro, og der er sket store ændringer både inde og ude. Den seneste generation af Kia Niro har opnået udemærkede salgstal i Danmark, især fordi både den elektriske udgave og plugin-hybriden gav gode oplevelser til prisen. Men udseendet har aldrig været specielt ophidsende.

Det har Kia forsøgt at lave om på. Med en hel ny front og bagende har Niro fået et noget mere markant design. Det er selvfølgelig en smagssag, om man synes, det er flot eller ej, men det er undiskutabelt et stort skridt væk fra “Tiger Face”-designet, som vi har været vant til fra Kia de seneste år.

Det er slut med det velkendte tiger-fjæs fra Kia.

© Kia

Væn dig til udseendet

I stedet minder Kia Niro’s design i langt højere grad om den nye Kia Sportage og selvfølgelig elbilen Kia EV6.

Bæredygtighed har været et hovedtema i udviklingen af den nye Niro, fortæller Ho Sung Song, der er øverste chef for Kia:

“Den helt nye Kia Niro gør det nemt at føre en bæredygtig livsstil takket være bæredygtige materialer, avanceret teknologi og elektriske drivlinjer, mens den samtidigt opfylder kundernes praktiske behov.”

Genbrugsmaterialer er det nye sort for bilproducenterne, og vi har eksempelvis set sæder lavet af gamle sodavandsflasker i Volvo’er. Men Kia har taget det til et helt nyt niveau. I Niro er loftbeklædningen fremstillet af genbrugt tapet, mens sæderne er fremstillet af bioplast med udtræk af eukalyptusblade.

Kia Niro fås heller ikke uden elektrificering, og der vil både være en hybrid-, plugin-hybrid- og el-version tilgængelig.

Vi kender endnu hverken danske priser eller lanceringsdato på den nye Kia Niro.

Der er små designforskelle på den el-udgaven og hybrid-modellerne.

© Kia
© Kia

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...