© Collage Bil Magasinet

Legendarisk Lamborghini-designer er ny designchef for Hyundai/Kia

Manden bag Lamborghini Murciélago og Gallardo afløser tyske Peter Schreyer som designchef for den koreanske bilgigant

11. november 2018 af Søren Juul

Om der er gode lune retter i kantinen, en høj løncheck eller en anden form for lokkemad står hen i det uvisse, men nu er atter lykkes for Hyundai/Kia koncernen at lokke en af de tunge drenge fra den europæiske bilindustri til at tage plads i en chefstol.

Sidste gang koreanerne gik på hugst i Europa, nappede de ex-bossen for BMW’s M-division, Albert Biermann, til at stå spidsen for afdelingen, som udvikler de sjove Hyundai og Kia’er såsom GTI’en Hyundai i30 N og den baghjulstrukne Kia Stinger.  

Luc Donckerwolke er ny designboss for Hyundai og Kia. 

© Hyundai

Peter Schreyer har forladt stillingen som designboss, men er stadig tilknyttet Kia og Hyundai på konsulentbasis. 

© Kia

Fortid hos Skoda, Audi, Lamborghini, Seat og Bentley

Nu er belgiske Luc Donckerwolke, 56, hentet ind som ny designchef for både Hyundai og Kia. Han afløser tyskeren Peter Schreyer, der selv har en fortid hos  Audi, hvor han bl.a. designede den første TT.

Donckerwolke er ingen hr. hvem-som-helst i bilindustrien og har haft talrige designer-topjobs indenfor Volkswagen-koncernen. På CV’et har han blandt andet den første Skoda Octavia, Audi A2, Lamborghini Murciélago, Lamborghini Gallardo, Seat Ibiza og Bentley Flying Spur.

I 2015 forlod han en stilling som designchef hos Bentley for at blive chef for Hyundais luksusmærke Genesis. 1. november blev han forfremmet til designchef for Hyundai og Kia. Det bliver spændende at se om Donckerwolke har flere episke bildesigns i sig eller mest vil blive husket for sine vilde Lamborghini’er.   

Fremtiden ser spændende ud for koreansk bilindustri, hvis Donckerwolke rammer plet på samme måde, som da han tegnede Lamborghini Gallardo i sin tid. 

© Lamborghini

Giv Bil Magasinet i julegave

Giv Bil Magasinet i julegave til en du holder af. Vi har gjort det nemt og hurtigt at give gode julegaver. På Magasinetgaver.dk kan du nemlig nemt og hurtigt få julegaven i hus. Du bestemmer selv, om det skak være 5, 8 eller 12 måneders abonnement på Bil Magasinet. Læs mere om julegaven her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...