© bilmagasinet.dk

Kineser opnår 5 stjerner i sikkerhed

Qoros 3 sedan er første kinesiske bil, der får topkarakter af Euro NCAP

25. september 2013 af Bil Magasinet

Der er bare beskedne to biler i septembers anden pulje biler fra det fælleseuropæiske crashtestsamarbejde Euro NCAP. Men selvom begge biler klarer mødet med muren til fem stjerner, samler interessen sig særligt om en af bilerne.

Kinesiske Qoros 3 Sedan er således første bil fra Riget i Midten, som opnår fem stjerner i en Euro NCAP-test. Dermed synes vejen banet til det europæiske marked, hvor kinesiske biler ellers ikke har det bedste ry.

”Vi har tidligere set kinesiske bilproducenter som Geely, Great Wall og Landwind forsøge sig på det europæiske marked, men hver gang er de faldet på kvaliteten og en alt for ringe sikkerhed. Anderledes forholder det sig med Qoros. Med et hold af blandt andet tidligere Volvo- og Saab-ingeniører er det lykkedes at konstruere en spændende bil, som tilmed scorer flot i Euro NCAPs crashtest,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Hvornår Qoros’ første model rammer det danske marked og til hvilken pris, er fortsat udvist. Til FDM har firmaets grundlægger, tyskeren Volker Steinwascher, dog tidligere udtalt, at man nok skal forvente et prisniveau som matcher Skoda og Kia.

Sikker Kia Carens

© bilmagasinet.dk

Netop Kia er anden bil på septembers skafot med den nye udgave af Kia Carens. Bilen er koreanernes bud på en familiebil i den populære MPV-klasse med plads til op til syv personer. Også den klarer crashtesten til fem stjerner.

"I løbet af de seneste 5 år er testkriterierne hos Euro NCAP blevet strengere, så det er blevet vanskeligere for producenterne at opnå topkarakterer med deres modeller.  Det understreger KIAs arbejde med at forbedre bilernes sikkerhed, at vi igen kan opnå den højeste karakter med den nye Carens," siger Benny Oeyen, Vice President  Marketing and Product Planning hos KIA Motors Europe.

Testmedarbejderne hos Euro NCAP belønnede Carens med maksimumkarakteren for beskyttelse i tilfælde af sidekollisioner mod en barriere, beskyttelse af spædbørn på 18 måneder, beskyttelse af forsædepassagererne mod piskesmældsskader og beskyttelse af fodgængernes ben. 

Sikkerhedsorganisationen bemærkede også, at den nye Carens er udstyret med selealarm på alle siddepladser, hastighedsbegrænser, der kan indstilles af føreren, og at alle de typer børnesæder, bilen er designet til, kan monteres korrekt og med god plads i bilen.

Det standardmonterede sikkerhedsudstyr i den nye KIA Carens til det europæiske marked omfatter seks airbags (front-, side- og hovedairbags), advarsel om ikke spændte sikkerhedsseler (forsæder og bagsæder), ESC (elektronisk stabilitetskontrol), HAC (Hill Assist Control), så bilen ikke ruller baglæns på bakker, og ESS (Emergency Stop Signal), som betyder, at stoplygterne blinker, når føreren foretager en katastrofeopbremsning.

”Med sin nye og 3. generation af Kia Carens henter Kia endnu en gang fem stjerner til samlingen. Resultatet viser, at det ikke bare er design og udstyr, der har fået et gevaldigt løft, sikkerheden er som i andre Kia-biler også i top. Alt i alt en spændende bil, der lander på det danske marked til november,” siger Søren W. Rasmussen.

Se alle resultaterne fra den seneste og tidligere Euro NCAP-test på www.FDM.dk/crashtest

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...