Kia viser sit bud på en elektrisk fremtid

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at verdens bilproducenter har elbilen i fokus. Kia er ingen undtagelse. Her ser vi deres bud på en elbil, der taler mere til følelserne end fornuften

27. februar 2019 af Mathias Brandt

Kia har vist de første billede af deres nye elektriske konceptbil, som først officielt bliver afsløret i næste uge (5. Marts 2019) under den internationale biludstilling i Geneva.

”Med dette koncept forestillede vi os at designe en elektrisk bil, der ikke kun besvarede forbrugernes bekymringer omkring rækkevidde, ydeevne, ladenetværk og køredynamik, men en der også giver dig gåsebud, når du kigger på den og får hårene i nakken til at rejse sig når du kører i den”, forklarer Vice President of Design for Kia Motors Europe, Gregory Guillaume.

Hos Kia mener man, at man skal se på den elbilen med andre biller. Ifølge Gregory Guillaume, er mange af de andre bilproducenters fokus forkert. Når de taler om deres elektriske bilmodeller, fremhæver de mange af de samme praktiske data som på deres forbrændingsmotorer såsom rækkevidde, økonomi og ydeevne. Og det mener Kia er forkert, de vil i stedet væk fra det rationelle og i stedet fokusere på det emotionelle og favne en mere menneskelig tilgang til elektrificering.

Den nye konceptbil er en visualisering af Kia’s ønske om at bevæge sig videre i den spændende verden af elektrificering. Konceptet er mærkets første rent elektriske 4-dørs personbil. Den en med vilje designet til ikke at passe ind i branchens forud definerede segmenter. Ifølge Kia er bilen i stedet sat sammen af elementer fra en muskuløs sportsvogn, en slank og atletisk familiesedan og en alsidig og rummelig crossover.

Kia’s karakteristiske front er blevet redesignet og har fået en fed ny oplyst grill, der omslutter forlygterne og skaber en ny karakteristisk og genkendelig lyssignatur.

Forruden og taget er lavet i én og samme glasplade, der strømmer fra A-søjlens bund og over kabinen for at skabe et stort tagvindue. Bilens høje skuldre og smalle kabine forbedres yderligere af en dynamisk linje fra A-søjlen til C-søjlen.

Som et humoristisk svar på industriens nuværende besættelse af et stadigt stigende antal skærme i instrumentbrættet, indeholder konceptet intet mindre end 21 individuelle skærme. Disse er placeret i en synkroniseret vifte øverst på instrumentbrættet i et layout, der samtidig er både afslappet og koordineret.

“Jeg tror, at vores uortodokse tilgang til elektrificering har fyret op under vores kollektive fantasi", siger Guillaume. "Det gjorde det muligt for os at forestille os en fremtid, hvor engagerende og dynamiske biler som denne var en integreret del af vores transportbehov. Og dens budskab er tydeligt”, siger Guillaume. "Det er på tide at slippe fantasien løs, og holde op med at tænke for meget – bare kør!”'

Kia har endnu ikke afsløret bilens navn, men mon ikke vi alle bliver endnu klogere på tirsdag. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...