Kia’s bedst sælgende SUV får omfattende opdatering

For første gang fås Kia Sportage med nyt avanceret hybridteknologi og opdateret design.

24. maj 2018 af Mathias Brandt
Kia Sportage facelift

Kia har lige præsenteret en faceliftet version af Sportage, som er blevet forbedret på en række områder. Det er visuelt et meget begrænset facelift, både indvendig og udvendig, tingene er sket de steder man ikke kan se.

Nu fås Sportage’s med et en dieselmotor, der er koblet sammen med et 48V mild-hybrid-system, der lanceres som led i mærkets globale strategi om elektrificering af bilernes drivlinje.

Kia er langt fremme og tilbyder drivlinjer med alt fra hybridteknologi, plug-in-hybridteknologi, batterieldrift og 48 V mild-hybridteknologi til alle sine modeller. Kia har en ambitiøs plan om at lancere 16 biler med elektrificerede drivlinjer frem til 2025. Det inkluderer fem nye hybridmodeller, fem plug-in-hybrider, fem 100 pct. elbiler og, i 2020, en elbil med brændselsceller.

Ny EcoDynamics+ diesel mild-hybridversion

Sportage byder nu på et større udvalg af motorer inklusive Kia’s nye ”EcoDynamics+” 2.0-liters diesel mild-hybriddrivlinje, der kan reducere CO2-emissionerne med op til 4 % i henhold til WLTP-normen.

Den nuværende 1,7-liters CRDi-dieselmotor er blevet erstattet af Kia’s nye 1,6-liters CRDi-motor – den mindst forurenende dieselmotor, som Kia nogensinde har produceret. Den nye 1,6-liters dieselmotor yder 115 eller 136 hk, og de mest kraftfulde modeller fås med firehjulstræk og 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse, og opfylder nu fuldt ud Euro 6d TEMP-emissionsstandarden.

Kia Sportage facelift

Opdateret design

Forbedringerne af Sportages udvendige design omfatter nye kofangere foran og bagpå, nydesignede for- og baglygter samt nydesignede 16”, 17” og 19” aluminiumsfælge. Ekstraudstyret omfatter forkromede sidepanellister, bundskørter med metallakering og fem nye lakfarver.

GT-Line-modeller har en kølergrill i sort højglans, bundskørter i sort højglans og sølv samt mørke kromindlæg på sidepanellister og bagklap. GT-Lines har 19” aluminiumsfælge i nyt design, og alle modeller er udstyret med dobbelte afgangsrør og tågeforlygter i et nyt design.

Leveringerne af den nye model til de europæiske kunder starter i 3. kvartal 2018.

Kia Sportage facelift

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...