Kia Picanto med stylter og turbo

Ny variant af Kia Picanto har fået øget frihøjde og en turbomotor med spark i.

5. september 2017 af Mathias Brandt

Det lader til, at Kia forsøger at sende sin lille Picanto med på crossover-bølgen. De har i hvert fald sat den på små stylter og givet den turbo. Picanto X-Line adskiller sig fra sine søskende ved hjælpe af en kontrastfarvepakker og en øget frihøjde på beskedne 15 mm i forhold til en standard Picanto. Dertil kommer den med den nye 1,0-liters T-GDI-motor med turbo og direkte indsprøjtning, hvilket gør den til den mest kraftfulde Picanto nogensinde.

Den nye Picanto blev lanceret tidligere på året. Nu har Kia forsøgt at give den et mere offroad-inspireret design med nye for- og bagkofangere. 

Derudover har X-Line-versionen kølergrillen og tågeforlygterne en limegrøn finish, som det ses på billederne, det kan også fås med sølvfarvet finish. Sort beklædning omkring skærmene, er et forsøg på at øge den visuelle effekt af den beskedne frihøjde på 1,5 cm.

Motoren er som nævnt Kia’s nye 1-liters turbomotor, som tidligere kun har kunnet fås i Ceed og den nye Rio. Takket være 100 heste, skal der nok være rigeligt med tryk på den lille Kia. En raket bliver den dog aldrig, for 0-100 km/t tager stadig 10,1 sek.

Synes du den offroad-inspirerede fremtoning er lige i overkanten, har du også mulighed for at få den nye motor i Kia’s GT-line, som har et mere sportsligt udseende.

Det er hovedsageligt en visuel opdatering Kia har haft gang i med deres X-line. Udstyrsmæssigt tilbyder den det samme som det øvrige Picanto-modelprogram. Vi kender endnu ikke noget til priser eller præcis introduktionsdato. Men første officielle præsentation bliver under den internationale biludstilling i Frankfurt i midten af september. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...