Kia Ceed 2018 Nordsjælland forlygte
© A. Hansen

Kia Ceed: Stilfærdig revision af danskerfavoritten

Kia's mellemklassebil skifter navn fra Cee'd til Ceed, og mens apostroffen forsvinder, er der kommet en del nyt til.

23. juni 2018 af Mikkel Thomsager
Kia Ceed 2018 Nordsjælland bagfra
© A. Hansen

Hvor?

Den reviderede Kia Ceed blev præsenteret for danske motorjournalister i Hørsholm nord for København.

Hvad er nyt?

Den europæisk producerede Kia Ceed blev lanceret i 2006. Anden generation kom i 2012, og det er den, der nu får et kraftigt facelift, som skal gøre det ud for tredje generation. 

De grundlæggende dimensioner er uændrede, men den nye version er blevet mere rummelig i kabinen, og al mekanik og ikke mindst undervognen er revideret.

Udvendigt kendes den nye Kia på nyt LED-kørelys for og bag.

Hvilket indtryk?

Førstehåndsindtrykket er en opgradering af kabine og bedre komfort, i hvert fald i de dyrere udstyrsvarianter, som var til gængelige ved præsentationen. Materialernes finish er blevet bedre, støjniveauet er sænket og retningsstabiliteten er forbedret. 

Ved præsentationen pointerede Kia også, at der er arbejdet ihærdigt med dynamikken. Første tur i flere varianter gav dog indtryk af, at man skal vælge modellen med kørestilvælger – og dermed variabel affjedringskomfort – for at få det fulde udbytte af det.

Kia Ceed 2018 Nordsjælland forfra
© A. Hansen

Hvornår lanceres den

Ceed fås fortsat som 5-dørs hatchback og som stationcar kaldet Sportwagon. Begge introduceres i slutningen af september, og senere følger to nye karrosseri-varianter. 

I begyndelsen af 2019 kommer en coupé/stationcar eller "shooting brake", og i slutningen af 2019 følger det, som Kia-folk uden for referat kalder en CUV - Crossover Utility Vehicle. Det antyder at det bliver en SUV med et mere coupé-agtigt udtryk.

Vi synes…

Kia er inkarnationen af den praktiske, velbyggede og lækre men også lidt anonyme mellemklasse hatchback. En VW Golf gør det ikke bedre, men måske mere opsigtsvækkende.

Læs den fulde historie i næste nummer af Bil Magasinet. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...