Kia Ceed har i flere år været en rigtig danskerfavorit. Den koreanske familiebil kommer i et væld af varianter, og vi har haft både mild-hybrid og plugin-hybrid til test. Du kan læse begge test her, samt se priser anno 2022.

Test af Kia Ceed hybrid
I efteråret 2021 testede Steen Bachmann hybrid-udgaven af Ceed, og du kan læse hele testen her.
Den populære Ceed fik en omfattende opdatering i foråret med trådløs Apple CarPlay og Android Auto og opdateret sikkerhed. Når man blinker for at skifte vognbane, og bilen konstaterer risiko for en kollision med et køretøj, der kommer bagfra, advarer en ny aktiv blindvinkelalarm med lyd og vibrationer i rattet.
Hvis man tonser videre, gør bilen et aktivt forsøg på at undgå kollisionen. Det fungerer godt, men jeg er til gengæld ikke gode venner med Kia’s træthedsassistent.
Testbilen:
KIA Ceed 1,0 T-GDI MHEV sw upgrade DCT
- Pris: 289.990 kr. (testbilen)
- Årlig afgift: 1.080 kr.
Drivline
- Benzin, mild-hybrid, 7-trins dobbeltkobling, forhjulstræk
- R3, 998 cm3, 12V, turbo
- 120 hk/172 Nm
Præstationer
- Topfart: 190 km/t
- 0-100 km/t: 11,3 sek.
- Forbrug: 17,9 km/l
- CO2-udslip: 128 g
Den er opdateret med en visuel advarsel om, at køretøjet foran sætter i gang – det er smart i lyskryds og køtrafik. Men de har glemt at gøre noget ved den sensor, der sidder i rattet og konstaterer, om man har hænderne på roret. Den viser ustandseligt fejlagtige advarsler om, at man skal placere hænderne på rattet, selv om de ER placeret på rattet. Sådan noget kunne få mig til at fravælge en bil på tre sekunder, for andre bilproducenter har vist, at man godt kan lave en fungerende ratsensor uden, at den behøver være hysterisk.

Kia Ceed i et væld af varianter
Kia Ceed benzin fås med 100, 120 og 160 hk og med 3- eller 4-cylindret motor. Testbilen er en 3-cylindret med 120 hk, hvilket egentlig føles af mere og rækker til hverdagskørsel, især når den som her arbejder sammen med en velkalibreret dobbeltkoblingsgearkasse.
Testbilen er angivet til et forbrug på 17,9 km/l, hvilket er godkendt og opnåeligt med blød speederfod, men spørgsmålet er, om det er den Ceed stationcar, du skal vælge? Svaret er nja... nej!
Kia Ceed fås også som plugin-hybrid, og selv om der er tale om et førstegenerations hybridsystem med beskedne 141 hk, kan dén køre op til 35-40 km på el i praksis og har desuden mere udstyr end testbilen. Prisen er 5.000 kr. lavere, og så er der vist ikke mere at tale om.
Vi synes:
3 ud af 5 stjerner
Den lille motor gør et godt stykke arbejde, men jeg ville tage Ceed plugin-hybrid.

Hvad koster Kia Ceed?
- 1,0 Benzin, 100 hk - fra 229.900 kr.
- 1,0 Benzin, 120 hk - fra 244.900 kr.
- 1,5 Benzin, 160 hk - fra 274.900 kr.
- 1,5 Benzin, 160 hk, DCT - fra 289.900 kr.
Mild hybrid
- 1,6 Diesel, mild hybrid, 136 hk - 284.900 kr.
- 1,6 Diesel, mild hybrid, 136 hk, DCT - 319.900 kr.
Plugin-hybrid
- 1,6 El/Benzin, plugin-hybrid, DCT - fra 289.900 kr.
Alle priser er opdateret august 2022
Test af Kia Ceed plugin-hybrid
I 2020 testede Frederik Frey plugin-udgaven af Ceed, og du kan læse hele testen her. Vi gør opmærksom på, at visse specifikationer kan have ændret sig siden.
Kia Ceed er ikke bare en Kia Ceed. Den koreanske familiebil kan bære mange masker, og de forskellige varianter og versioner kører som nat og dag.
Det er derfor med et helt åbent sind, jeg slynger mig ind bag rattet af en Ceed med ladestik på venstre forskærm og i den rummelige SW-karrosse. Det er altså den nye Kia Ceed plugin-hybrid også forkortet PHEV. Det første, jeg møder, er en kabine, der er utroligt veludstyret men ellers tager sin almindelig ud. Det er befriende, at vi langt om længe er nået til et punkt, hvor elektrificerede biler af den ene eller anden art ikke længere behøver skrige til himlen, at de er “anderledes”.
Denne test er et uddrag fra Bil Magasinet. Husk at klikke her og starte dit abonnement på Bil Magasinet i dag. På den måde går du aldrig glip af de vigtigste biltest udført i Danmark.

Kia Ceed PHEV har en veludstyret kabine med meget standardudstyr – bl.a. dobbeltkoblingsgearkasse.
Kia Ceed PHEV har masser af udstyr
Både dobbeltkoblingsgearkasse, LED-lygter, adaptiv fartpilot, varme i rattet samt digitalinstrumentering er standard på Ceed PHEV, der har frapriser på 289.900 kr. Den sølvfarvede testbil har derudover glassoltag samt en pakke, der bl.a. giver køling i forsæderne, større infotainmentsystem samt lædersæder.Jeg befinder mig godt i kabinen, og selv om designet er til den konservative side, falder alle betjeninger mig naturligt. Bagsædet er ikke det mest rummelige blandt konkurrenterne i klassen, til gengæld er støtten og ryglænet rigtig godt. Bagagerummet er, klassen taget i betragtning, til den klejne side, uanset om bagsæderne er i brug eller fældet ned – 437-1.506 liter.

Bagsædet kunne være mere rummeligt – men støtten er god.
Fornuft fremfor power i Ceed PHEV
Drivlinen i Ceed PHEV er uden tvivl det mest interessante. Til at hjælpe benzinmotoren uden turbo har stationcaren en elmotor samt et batteri, der kan lades gennem en stikkontakt eller ladestander. Batteriet er på 8,9 kWh og giver bilen ekstra 117 kg at slæbe rundt.Den samlede systemydelse er 141 hk og 265 Nm, når de to motorer samarbejder. De data lyder lovende – men det står hurtigt klart, at Ceed PHEV er en udpræget fornuftshybrid, hvor det handler om at køre langt på literen fremfor kvikke mellemaccelerationer uden tøven.

Kia Ceed PHEV kan oplades fra venstre forskærm – batteriet har en kapacitet på 8,9 kWh.
Husk at oplade Kia Ceed PHEV
Ceed PHEV er opgivet til at kunne køre 76,9 km/l ved blandet kørsel. Vores test på over 600 km kaster dog et noget andet billede af sig. Kia’en er nøjsom, når der er strøm på batteriet. Men selv om jeg er flink til at lade på enheden, når muligheden byder sig, rammer jeg blot et snit på 17,7 km/l, da testugen er slut. Som forsøg kører jeg batteriet så fladt, som det tillader, og foretager en ny måling. Her er resultatet 13,5 km/l, hvilket bliver din realitet, hvis der ikke er strøm på batteriet. Ceed PHEV giver derfor kun mening, hvis dit kørselsmønster passer til batteriets formåen.Man kan vælge selv at lade bilen veksle mellem brugen af forbrændingsmotor og elmotor eller tvinge den i ren eldrift, så længe der er strøm på batteriet. I denne indstilling kan koreaneren køre op til 60 km. Elektrificeringen af familiebilen lægger flere kg på sidebenene. Sammenlignet med en Ceed i samme karrosse men med 1,4-liters turbomotor og dobbeltkoblingsgearkasse vejer opladningshybriden 226 kg mere. De ekstra kg gør intet godt for bilens sportslige ambitioner, og mens andre Ceed’er kan virke direkte køreglade og entusiastiske, er de tendenser forsvundet som dug for solen i plugin-varianten. Ceed PHEV kører hverken nævneværdigt spændende eller komfortabelt. Faktisk bliver forbrændingsmotoren flere gange tydelig i lydbilledet, selv om jeg havde håbet, at valget af dobbeltkoblingsgearkasse frem for CVT ville fjerne den gene.

Kia Ceed som opladningshybrid koster fra 259.999 kr. Drivlinen er ens, men du kan vælge i mellem flere forskellige udstyrspakker.
Vi synes:
Kia'en er kun så stærk som dit kørselsmønster – den skal lades ved samtlige lejligheder og er en udpræget fornuftshybrid. Hybridvarianten er veludstyret, men de ekstra kg hjælper ikke på køreegenskaberne.
Kia Ceed PHEV Upgrade SW
- Pris (testbil) 279.999 kr. (320.996 kr.)
- Motor R4, 1.580 cm3, 16V + el
- Systemydelse 141 hk ved 5.700 o/min, 265 Nm ved 4.000 o/min
- Topfart 195 km/t
- 0-100 km/t 10,8 sek.
- EU-miks (WLTP) 76,9 km/l Målt: 17,7 km/l
