© bilmagasinet.dk

Kia Ceed 1,6 CRDI Eco

1. marts 2012 af Thomas W. Brixen

Kia Ceed Ecodynamics er nu en af de mest miljøvenlige biler på markedet på trods af, at den ikke kører på vindenergi. Den 90 hk dieselkoger var i forvejen en af de mere nøjsomme i klassen, men den nye, særlige Plus-variant går imponerende­ 25,8 km/l i snit og udleder sølle 103 gram CO² pr. km. Denne forbedring af brændstoføkonomien er sikret ved bl.a. en nyudviklet generator, en ændring af gearingen i 5. og 6. gear, samt en række mindre aerodynamiske forbedringer af eksteriørets design. Og det er bestemt muligt at nå dette tal, for bilen indbyder alligevel ikke til sportslig kørsel. Dermed ikke være sagt, at den ikke kører ganske udmærket. Ceed er både komfortabel og støjsvag.

Kabinen er veludrustet, designet er “fresh” (som de unge siger) og kvaliteten god. Du får alt det, du gerne vil ha’, USB/aux- og iPod-indgang, Bluetooth, aircondition, tågelygter og start/stop-system. Og så er der naturligvis Kia’s fantastiske sikkerhedsnet i form af syv års mekanisk garanti (eller 150.000 km).
Er der ingen minusser? Næh, ikke rigtigt. Hvis du altså er bilignorant, tror “køreglæde” er noget, de spiser i Kina, og du ganske enkelt skal fra A til B, sikkert og billigt.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...