Efter min mening ser Carens rap ud, men køreegenskaberne kan ikke være med f.eks. Ford C-Max

Kia Carens 1,7 CRDi Family 7-pers

Familiecontainer fyldt med udstyr

1. juni 2014 af Thomas W. Brixen

Leder du efter en fabriksny familiecontainer, vil Kia Carens nok fange din opmærksomhed. Der er meget lidt Berlingo over den, og Carens ser næsten bedre ud end Ceed, som danner basis for familievognen.

Testbilen har syv sæder, og lad os starte med den bagerste sæderække: Har du ikke absolut brug for den, så undlad den, for det æder altså en del af bagagerumspladsen, selv når det bagerste sæde er klappet sammen. Skal du have en barnestol monteret med sikkerhedsseler (der er naturligvis Isofix-beslag), finder du også ud af, at selerne næsten er for korte til dette, hvilket er lidt sært i en familiebil. Til gengæld er der varme i både for- og bagsæder. Standardudstyret tæller bl.a. bakkeholder, klimaanlæg, Bluetooth, fartpilot og meget mere.

Kabinen er udført i samme tiltalende design som Ceed, og det er ikke det eneste sted, hvor den ligner sin lillebror. Op til 120 km/t opfører den sig også meget som en høj Ceed. Men passerer du 120 km/t i  Carens, fyldes kabinen pludselig af en hel del vind- og vejstøj.

Vindmodstanden må også være betragtelig, for ved disse hastigheder begynder tankmåleren at dale i et hurtigere tempo. Mit forbrug endte på kun 14,5 km/l, som dog omfattede en del motorvej. Er du mere til små kringlede veje, vil du helt sikkert også blive træt af styretøjet, der mangler feedback. Undervognen er til gengæld yderst komfortabel.

 

Kia Carens 1,7 CRDi Family 7-pers.
Pris 289.999 kr.
Motor R4, 1.685 cm3, 16V, turbodiesel
Ydelse 115 hk ved 4.000 o/min | 260 Nm ved 1.250 o/min | Topfart 181 km/t
0-100 km/t 13,0 sek. | EU-miks 21,3 km/l

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...