Ja tak, Kia: Nu får outsideren Soul over 200 hestekræfter

0-100 km/t på 7,5 sekunder i en højbenet familiecontainer lyder som en stensikker genvej til et par våde bukser. Men vi har nu alligevel respekt for, at Kia gør forsøget!

27. september 2016 af Daniel Bohnsen

Kia benytter Paris Motor Show til at give deres crossover Soul en designmæssig opdatering. Her er lidt nye detaljer både inde og ude – men ikke noget, der ændrer grundlæggende på Soul's spøjse udseende.

Der, hvor det bliver rigtig interessant, er, når vi kigger på den nye motorvariant, som Kia har præsenteret. Den opdaterede Soul vil nemlig blive solgt med den 1,6 liters T-GDI, vi kender fra Pro Ceed GT.

Det betyder 201 hestekræfter og takket være en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse 0-100 km/t på 7,5 sekund. Kombinér det med 18" alufælge, dobbelte afgangsrør og lædersæder med orange syninger, og så har du potentielt et rimelig funky køretøj.

Vi glæder os hvert fald til at se den nye Kia Soul i Paris, men med forhjulstræk, højt tyngdepunkt og en hel del hestekræfter er vi mere bekymrede for en eventuelt prøvetur senere hen.

Carens får også facelift

Kia's mere traditionelle familiebil, Carens, har også fået en mindre overhaling. Den beholder sit vanlige MPV-udtryk, men kommer ligesom den nye Soul med blandt andet nye lygter og kofangere samt en opdateret udgave af Kia's såkaldte tigernæse-grill.

På indersiden findes nye sæder og interiør samt et nyt infotainmentsystem, der giver mulighed for opkobling til Apple CarPlay og Android Auto. 

Dertil kommer tilføjelsen af en Eco Pack til den 1,7 liters dieselvariant, der blandt andet byder på forbedret gearkasse og start-stop-teknologi.

Den nye Kia Soul og Kia Carens skulle være på gaden allerede i slutningen af i 2016.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...