Kia XCeed
Kia XCeed

Her er den nye høje Kia Ceed

Den 5-dørs Kia XCeed skal lokke bilkøbere, der gerne vil sidde højt, men ikke har brug for en SUV

28. juni 2019 af Steen Bachmann


Kia lancerer en høj udgave af hatchbacken Ceed med navnet XCeed. Den vil blive produceret på mærkets europæiske fabrik i Zilina i Slovakiet sammen med Ceed 5-dørs hatchback, Ceed Stationcar og ProCeed. Bilen lanceres i Danmark til efteråret.

Den er designet af Kia's europæiske designcenter i Frankfurt, og udviklingen er foretaget under ledelse af Gregory Guillaume, som er Vice President of Design hos KIA Motors Europe.

Fordørene er de eneste karrosseridele, der deles med den 5-dørs hatchback.

Kia XCeed
Kia XCeed

Akselafstanden er den samme som på de øvrige Ceed modeller (2.650 mm), men udhængene for og bag er lidt længere. 

En stejlt skrånende bagklap og en bagkant, som er 60 mm højere end på en Ceed 5-dørs hatchback, skal give en mere coupé-lignende fremtoning. XCeed har 16” eller 18” aluminiumsfælge med 205/60 R16- eller 235/45 R18-dæk.

Bredere end den 5-dørs Ceed

Med 183 cm er XCeed 2,6 cm bredere end Ceed 5-dørs. Den har en mere dominerende kølergrill og større luftindtag nederst. Forlygterne er nydesignede med Kia's LED-lyssignatur, hvor de smalle blinklygter er placeret øverst og flyder tilbage over hjulkasserne.

Bagpå leverer de nye baglygter en LED-lyssignatur, som skal se ud som om, den skyder fremad og ind i bilens skuldre. 

Kia XCeed har en frihøjde på 17,4 cm med 16” fælge og 18,4 cm med 18” fælge – det er op til 4,2 cm mere end Ceed 5-dørs hatchback. 

Den nye model vil kunne fås i 12 forskellige lakfarver inklusive den nye farve Quantum Yellow, som fås eksklusivt til XCeed.

Kia XCeed vil kunne fås med mærkets første komplet digitale 12,3” skærm bag rattet, der erstatter de traditionelle instrumenter.

Kia XCeed
Kia XCeed

Som noget unikt for Kia XCeed fås en ny gul interiørpakke. Pakken indeholder sort indtræk med gule syninger på sæder og døre, gule kantbånd på sæderne og en kombination af sort højglans og gul metallak rundt om i kabinen.

XCeed fås med tre forskellige benzinmotorer med turbo og direkte indsprøjtning (T-GDi): 

* Den 3-cylindrede 1,0-liters T-GDi-motor yder 120 hk og et drejningsmoment på 172 Nm

* Den 4-cylindrede 1,4-liters T-GDi-motor leverer 140 hk og et drejningsmoment på 242 Nm

* Den 1,6-liters T-GDi-motor, som også ligger i Ceed GT og ProCeed GT, yder 204 hk og et drejningsmoment på 265 Nm.

KIA XCeed fås desuden med 1,6 diesel med 115 hk eller 136 hk.

Med undtagelse af 1,0-liters T-GDi-motoren kan alle motorer kombineres med 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. 1,0-liters-motoren er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse. Start-stop-system er standardudstyr i alle modeller.

Som det er tilfældet for mærkets øvrige modeller, vil elektrificerede drivlinjer inklusive 48V mild hybrid- og plug-in hybrid modeller blive lanceret i KIA XCeed-modelrækken i starten af 2020.

Kia XCeed
Kia XCeed

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...