Kia Soul 2019 LA Motor Show rear
© A. Hansen

Første billeder: Ny eldrevet Kia Soul i Los Angeles

Tredje gang er lykkens gang: Kia forsøger endnu engang at introducere danskerne for deres familievenlige Kia Soul, og denne gang bliver det udelukkende som elbil.

3. december 2018 af Mikkel Thomsager
Kia Soul 2019 LA Motor Show front
© A. Hansen

Kia Soul har været en kæmpe succes i USA, hvor modellen har været med til at definere Kia. Derfor var det ikke overraskende, at Kia benyttede biludstillingen i Los Angeles til at præsentere den nye generation. 

I Danmark og resten af Europa har modellen hidtil været en begrænset succes, hvilket også er årsagen til, at den nye Soul udelukkende kommer til Europa i en el-version. USA får til gengæld også versionen med forbrændingsmotor.

Niro er en blanding mellem SUV og MPV

Første generation Soul kom i 2009. Den blev afløst af 2. generation i 2013, og nu er Kia altså klar med 3. generation. 

Den spiller videre på design-teamet fra de to forgængere, der etablerede modellen med en kantet udtryk, der placerede bilen mellem en SUV og en MPV. Det betegnes normalt som en crossover, men Soul er heller ikke helt det.

Kia Soul 2019 LA Motor Show rear
© A. Hansen

Sidestykke til Hyundai Kona Electric

Det funky udtryk går igen i kabinen, hvor højttalerne fås med diskolys, der skifter i takt til musikken. I forhold til den udgående model er den nye en smule mere rummelig.

I 2015 kom Soul i en ren elversion med 27 kW-batteri. Den placerede Kia på el-kortet med sin 109-hestes elmotor med en begrænset rækkevidde.

Ved præsentationen i Los Angeles holdt Kia sig til oplysninger om versionen med forbrændingsmotor, så data om elversionen findes endnu ikke. Teknisk set bliver det et sidestykke til Hyundai Kona Electric, så Soul EV bør kunne få bedre rækkevidde i den nye model.

Det er endnu uvist, hvornår modellen kommer til Danmark.

Kia Soul 2019 LA Auto Show kabine

Giv Bil Magasinet i julegave

Giv Bil Magasinet i julegave til en du holder af. Vi har gjort det nemt og hurtigt at give gode julegaver. På Magasinetgaver.dk kan du nemlig nemt og hurtigt få julegaven i hus. Du bestemmer selv, om det skak være 5, 8 eller 12 måneders abonnement på Bil Magasinet. Læs mere om julegaven her


Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...