© Kia

Kia viser kæmpestor elektrisk SUV

Kia har netop introduceret verden for deres nye konceptbil Kia EV9, som agerer storebror til EV6'eren, vi allerede kender.

19. november 2021 af Emma Steensen

Inspireret af bæredygtighed

Den er elektrisk, den ser godt ud og så er den designet med inspiration fra... vand? Det indebærer i bund og grund at Kia har taget en mere bæredygtig tilgang til design og materialer til sig. Det betyder blandt andet at gulvet er lavet af genanvendte fiskenet, plastikflasker og genanvendt uld bliver til sæderne, og så fortæller Kia, at de fremadrettet vil bruge vegansk "læder" i stedet for animalsk læder. 

© Kia

Loungeområde og bil i ét

Kia EV9 kommer med tre foruddefinerede indstillinger, Active, Pause og Enjoy, som hver især byder på en række interessante features. Active er den indstilling som bruges når man kører bilen, her peger alle sæderne fremad, som vi kender det fra alle andre personbiler.

Pause-indstillingen indebærer at forsæderne vender rundt, midterrækken af sæder lægges fladt ned og bliver til et bord og der dannes derved et lille loungeområde, mellem de bagerste og de forreste sæderækker. 

Hvis man derimod vælger Enjoy, vender passagersæderne sig om, så passagerne kan kigge ud af den åbne bagklap og nyde sceneriet omkring dem.  

En stor krabat

Under overfladen gemmer EV9 på Hyundais platform, e-GMP, som også er at finde i Hyundai Ioniq 5 og senest også er blevet præsenteret som værende fundamentet for konceptbilen Ioniq SEVEN.
Rækkevidden bliver formentlig omkring 485 km og kan lades med 350 kW. Desuden bliver den noget af en størrelse med en akselafstand på 3,1 meter og en fuld længde på næsten 5 meter. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...