kia ev9 elektrisk suv


© Kia

Kia EV9 kommer til Europa næste år

Kia har bekræftet, at en produktionsudgave af deres Concept EV9 kommer til Europa i 2023.

31. marts 2022 af Patrick Boje Jensen og Emma Steensen

Stor SUV fra Kia kommer i 2023

Kia viste i november konceptbilen Concept EV9, der var det sydkoreanske mærkes bud på en stor elektrisk SUV. Kia har nu bekræftet, at en produktionsudgave af bilen lander i Europa i 2023, og Kia håber, at de kan bygge videre på den succes, Kia EV6 har haft.

Concept EV9 bygger på Hyundai’s og Kia’s fælles platform til elbiler, som også danner teknisk grundlag for både Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6, og produktionsudgaven kommer med garanti til at være bygget på samme grundlæggende teknik.

Kia EV9 bliver dog noget større end dens brødre med en længde på næsten fem meter og en højde på næsten 180 cm. Akselafstanden på konceptbilen er over tre meter, og Kia oplyser, at Kia EV9 får mulighed for tre sæderækker.

Kia EV9.


© Kia

Nytænkt front

Da en elbil som bekendt ikke har brug for en kølergrill i traditionel forstand, har Kia leget med fronten på Concept EV9, med nye luftkanaler der forbedrer aerodynamikken til gavn for rækkevidden, samt solceller på fronten, der kan hjælpe med at få lidt ekstra juice på batteriet.

For at mindske vindmodstanden har Concept EV9 desuden tagrælinger, der kan klappes ind og ud med et tryk på en knap.

Hvilke af disse funktioner, der finder vej til produktionsbilen, er endnu uvist.

Loungeområde og bil i ét

Kia EV9 kommer med tre foruddefinerede indstillinger, Active, Pause og Enjoy, som hver især byder på en række interessante features. Active er den indstilling, som bruges, når man kører bilen. Her peger alle sæderne fremad, som vi kender det fra alle andre personbiler.

Pause-indstillingen indebærer, at forsæderne vender rundt, midterrækken af sæder lægges fladt ned og bliver til et bord og der dannes derved et lille loungeområde, mellem de bagerste og de forreste sæderækker. 

Hvis man derimod vælger Enjoy, vender passagersæderne sig om, så passagererne kan kigge ud af den åbne bagklap og nyde sceneriet omkring dem.  

Kia EV9 interiør.


© Kia
© Kia

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...