De første billeder: Kia's kompakte klasse-udfordrer er klar

Den helt nye Kia Rio bliver først præsenteret i slutningen af måneden, når biludstillingen i Paris løber af stablen. Men nu har vi fået billeder af den kompakte koreaner.

2. september 2016 af Esben Skrumsager

Med stærke konkurrenter som Peugeot 208, Toyota Yaris, Volkswagen Polo og Renault Clio er kampen om kunderne i klassen utrolig hård, men snart sender Kia en ny spiller på banen.

Den helt nye Kia Rio skal forsøge at finde vej tilbage til Top 10 på salgslisten, hvor den ellers har været skubbet væk fra siden 2012.

Nu har Kia så forud for biludstillingen i Paris i slutningen af måneden løftet sløret for designet på den nye udfordrer.

Det er fjerde generation af Rio, der er på vej. Designet er ført an af Kia's designstudier i Tyskland og Californien i tæt samarbejde med koncernens globale designhovedkvarter i Namyang i Korea.

Udvendigt design

Foran er Rio udstyret med den seneste version af Kia's signaturkølergrill, som nu er blevet kortere i højden og bredere hen over bilens front. 

Integrerede projektionsforlygter med to funktioner – som er kortere og mere skulpturelle end på forgængermodellen – har en ny U-formet LED-lyssignatur. 

Ændringer af bilens front, herunder muligheden for at bevæge tågeforlygternes position udad inden for den forreste kofanger, er designet til at give fornemmelsen af mere bredde rent visuelt, selvom bilen kun er blevet 0,5 cm bredere.

Hvad angår de overordnede mål, er den nye bil blevet 15 mm længere end forgængeren (nu 4.065 mm lang) og 5 mm lavere i højden (nu 1.450 mm).

Bagenden på Rio er nu mere lodret med en næsten lodret bagrude og et kortere overhæng. Den lige linje, som løber fra kølergrillen, gennem forlygterne og videre op langs toppen af dørene, fortsætter rundt om bag på bilen og kombineres med smallere baglygter, som nu omfatter en ny pilformet LED-lyssignatur.

Førerorienteret kabine

Selve instrumentpanelet er nu vinklet mod føreren, og i midten af det er der placeret et nyt infotainmentsystem – et ”flydende” HMI (human-machine interface) – med en touchscreen i høj opløsning til betjening af Rios audio- og navigationssystemer samt nye systemer til opkobling. Med det nye HMI har KIA været i stand til at reducere antallet af knapper i midterkonsollen.

Den nye Rio fås med sort eller gråt stofindtræk eller med sort eller gråt kunstlæder. Med den ”røde pakke” til Rio får køberne mulighed for at få sort kunstlæderindtræk med røde detaljer til sæderne i hele kabinen. I hele kabinen er der detaljer i sort højglans samt metaldetaljer, som giver den en mere moderne finish.

Produktionen begynder snart

Produktionen af den nye generation til Europa vil starte hen imod slutningen af 2016. Kia Import Danmark forventer at kunne lancere den nye Rio i løbet af marts næste år.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...