Kia Carens Style Plus GDI 7 pers
 Kia Carens Style Plus GDI 7 pers

Carens knap på Kia-niveau

Uge 51/13 Kia Carens Style Plus GDI 7 pers NOT

20. december 2013 af Mikkel Thomsager

Årets sidste testbil i bilradio på Radio24syv er en Kia Carens (det er program nr. 30! Lyt til det her), men det var ikke årets bedste bil.

Carens er Kias bud på en 7-personers MPV, og modellen har faktisk været i Kia-programmet siden 1999. Den har levet en anonym tilværelse, og det kommer den nye model formentlig også til. Den råber i hvert fald ikke mere op end forgængerne, og det er skuffende.

Designet er forsvindende uinteressant. Den ligner ikke en MVP, men mere en lidt høj stationcar, hvilket måske er en kvalitet. Men designet er bare så gennemsnitligt, at den forsvinder i mængden.

Det gennemsnitlige ligegyldighed fortsætter i kabinen, som heller ikke har skyggen af kant, og det samme gælder prisen. Den starter ved 259.999 kr. for en Carens med kun med 5 sæder. De to ekstra sæder, der gør bilen til en MPV, koster yderligere 10.000 kr., og så starter prisen ved 269.999 kr. for en 1,6 liters benziner med Kias nye GDI-motor (med direkte indsprøjtning) på 135 hk.

"Style Plus"-udstyret på testbilen betyder elklap-spejle, 4,3" stor trykfølsom skærm, bakkamera, parkeringssensor med mere, som du gerne vil have, og så starter prisen ved 289.999 kr.

Det er faktisk lidt ærgerligt, for teknikken under fungerer udmærket. Komforten er virkelig god, støjniveauet er lavt, gearskiftet er fint, motoren er tilstrækkelig og styretøjet er ok. Så teknisk set lever den op til den nye Kia standard.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...