© bilmagasinet.dk

Autobild efter 100.000 km i Kia: Den er fejlfri

Den to-årige langtidstest af Kia Venga afslørede én fejl: En revnet tågelygtepære

28. maj 2013 af Bil Magasinet

Europas største bilblad Autobild beskriver efter 100.000 km i modellen Kia Venga som "en drøm for enhver bilkøber." Konklusionen er kommet frem efter to år i en Venga 1,4 benziner, hvor testkørerne havde ros til modellens rummelige og familievenlige kabine, høje førerposition, lette ind-og udstigning, fleksibelt bagsæde og støjsvage motor under bykørsel.

Venga krævede ingen olie efterfyldninger mellem service, gearkassen var pålidelig og bilens bremser bremsede godt med dets oprindelige bremseklodser og skiver efter de to år.

Med hjælp fra eksperter fra den uvildige tyske testinstitution DEKRA, brød magasinets testteam Kia Venga ned i dens mange komponenter, og undersøgte delene i detaljer. Her kunne de kun afsløre én mindre fejl - en revnet tågelygtepære, hvilket ville koste under 500 kr. at erstatte.

© bilmagasinet.dk

Af de i alt 97 biler der har været udsat for Auto Bilds langtidstest siden 2000, har Kia Venga opnået en andenplads, og udmærker sig som en af de mest pålidelige og tilfredsstillende biler at eje.

I den seks-siders afsluttende rapport konkluderer Auto Bild: "Den problemfri Kia Venga - den bare kører og kører, fuldstændig pålideligt og uden brok. Den praktiske koreanske bil scorer et drømmeresultat, og bilens enkle tilgang til teknologi gør den til en rollemodel, et nyt benchmark - det der ikke er der, kan ikke gå i stykker."

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...