© Vertix.dk for KIA

Alsidig opladningshybrid med 7 års garanti

Med Kias mellemklassebil får du en fleksibel indretning af høj kvalitet og en motor, der er konkurrencedygtig. Lær den nye Ceed bedre at kende her.

20. oktober 2020 af Benjamin Creative for KIA

Ceed er Kias bud på en mellemklassebil. Klassen med fem døre og stor bagklap er en af de mest populære i Danmark. Med fleksibel indretning og plads til fem voksne og bagage, passer den til mange danskeres alsidige transportbehov, og mens andre mærker lægger navn til den lille mellemklasse, sætter Kia Ceed standarden på flere områder.

Designet er tidløst moderne både ud- og indvendig, materialerne er pålidelige og finish i kabinen ligger på niveau med større og dyrere biler. Derfor er det heller ikke en udfordring for Kia at yde 7 års garanti på bilen, hvilket dokumenterer Kias tiltro til egne produkter. Garantien giver en ekstra sikkerhed for brugtbilkøbere, som kan købe en fire år gammel bil og stadig have tre års fuld garanti. Det hæver gensalgsværdien på nyere Kia-modeller, og da gensalgsværdier er afgørende for totaløkonomien set over tid, gør det en Kia til en særdeles økonomisk bil.

© Vertix.dk for Kia

Førende batteri-teknologi

Teknisk set stiller Kia med moderne benzin-motorer og gearkasser. Men Kia er førende i batteri-teknologi, hvilket også Ceed nyder godt af. Som en af de få i klassen fås den som opladningshybrid kaldet PHEV.

Udgangspunkt er en fin 1,6 liters benzin-motor, men til at hjælpe benzinmotoren har bilen en elmotor samt et batteri, der kan lades gennem en ladestander. Batteriet er på 8,9 kWh, hvilket giver en samlet effekt på 141 hk og 265 Nm, når de to motorer samarbejder. Det er rigeligt til dagligt brug og fremragende for brændstofforbruget.

Et overskueligt instrumentbræt viser knivskarpe digitale instrumenter og dedikeret plug-in-hybridgrafik. 

© Vertix.dk for Kia

Langt på literen med ren el

Man kan vælge at lade bilen selv veksle mellem brugen af forbrændingsmotor og elmotor alt efter det mest fordelagtige, eller man kan lade den køre i ren eldrift, så længe der er strøm på batteriet. I denne indstilling kan sydkoreaneren køre op til 50 km, inden benzin-motoren automatisk tager over. Kører den ikke i ren eldrift, vil elmotoren give en ydelse via regenerering ved bremsning, kaldet Hybrid-mode.

Med et fuldt opladt batteri vil de fleste danskere kunne køre på ren el under langt hovedparten af deres transport. Kia Ceed PHEV kører op til 76,9 km/l ved blandet kørsel, men uanset om man kører el hver dag eller lader bilen selv stå for energiadministrationen, kører den langt på literen – også i dagligdagen.

Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid har en bagagerumskapacitet på 437 liter, da batteripakken er placeret under bagsædet.

© Vertix.dk for Kia

Udover stationcar-udgaven af Ceed, kaldet Ceed SW, fås den også som 5-dørs hatchback, som sportsstationcar, kaldet Proceed, og som SUV, kaldet XCeed, der fås som PHEV og med almindelig forbrændingsmotor. Alle modeller stiller med ekstraudstyr, der overgår konkurrenterne og ekstra tilvalg, der giver mening for pengene, lige som enhver Kia gør det.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...