© United Pictures

31 km/l og 40.000 kr. billigere

Den kommer til at gøre nas: Kia Rio med fin lille dieselmotor er prissat langt under konkurrenterne

19. december 2011 af Bil Magasinet

Kia Rio blev introduceret herhjemme på Biler i Alle i Herning i oktober, men det var kun benzinvarianterne. Til marts 2012 kommer den til Danmark med dieselmotor, og går det som med den nye Picanto, får de danske Kia-forhandlere svært ved at få lige så mange biler hjem, som de kan sælge.

Prisen sender chokbølger ud i et i forvejen ekstremt prisfølsomt marked, og kan ligefrem sende visse andre mærkers minibiler helt ud i glemslen, hvis vi taler diesel.

© bilmagasinet.dk

Billigste variant bliver Rio 1,1 CRDI Motion med 15" stålfælge, fem gear, elspejle m/varme, ratbetjent cd/radio med MP3/USB/AUX. Motoren er en 4-cyl. 1,1-liters commonrail turbodiesel med 75 hk, en 0-100-tid på 16,1 sek. og et snitforbrug på 27,8 km/l. Prisen er 139.999 kr.

Mere interessant bliver ECO PLUS-varianten med samme motor, der har mere udstyr, aut. start/stop og et snitforbrug på 31,3 km/l. Den koster 154.999 kr. Mere udstyr fås i Active og Exclusive-varianterne.

Med 1,4-liters diesel, 90 hk og 26,3 km/l begynder priserne ved 154.999 kr.

Europæisk køreoplevelse
Efter første tur bag rattet af den nye Rio i sommer i Sydkorea skrev Mikkel Thomsager i Bil Magasinet: 

Køreoplevelsen er af en anden verden i forhold til den gamle Rio, som den nye kun har navnet til fælles med. Affjedringen er fast uden at være hård, og styretøjet med elektrisk servo virker tilsvarende fast, hvilket giver indtryk af god dynamik kombineret med fremragende komfort.

Testturen på vejene omkring hovedstaden Seul gav dog ikke de store udfordringer rent dynamisk. Til gengæld er jeg ikke i tvivl om, at gearskiftet er fantastisk, især i 6-trins versionerne, men også i den 5-trins. Præcist, blødt og lækkert.

Den første køreoplevelse afslører en bil, der mindst er på højde med de bedste europæere. Om den er bedre end konkurrenter som Peugeot, Opel og Fiat, kræver målfoto (læs: stortest). Kia’s repræsentanter lægger ikke skjul på, at sigtekornet er rettet mod det mest ­succesfulde og profitable europæiske bilmærke: Volkswagen. 

Den tilsvarende Volkswagen er en 5-dørs Polo 1,2 TDI Bluemotion med 3-cyl. diesel, 75 hk, en 0-100-tid på 13,9 sek. og et snitforbrug på 29,4 km/l. Den koster 192.400 kr.

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...