Jeep Wrangler 2019 crashtest Rød ulykke uheld sikkerhed

Pinligt: Ny Jeep får 1 stjerne i crashtest

FDM råder danskerne til at gå uden om den nye Jeep, som Bil Magasinet kørte for nogle måneder siden.

6. december 2018 af Frederik T. Frey

"Et katastrofalt ringe resultat taget i betragtning, at det er en helt ny bil. Som bilkøber bør man gå langt uden om”

Så hård er kritikken fra Søren W. Rasmussen, der er FDM's og dermed Danmarks repræsentant i Euro NCAP, efter at den nye Jeep Wrangler kun præsterer at få én sølle stjerne i Euro NCAP's crashtest. Den nye Jeep Wrangler kommer til Danmark først i det nye år.

Jeep Wrangler 2019 crashtest Rød ulykke uheld sikkerhed

Jeep Wrangler scorer sølle én stjerne i Euro NCAP's crashtest.

Håbløs ringe sikkerhed

Søren W. Rasmussen fra FDM udtaler videre: "Kollisionssikkerheden er mildest talt ringe, og bilen var tæt på at bryde helt sammen i crashtesten. Kun takket være en simpel fartbegrænser og selehuskere på alle pladser redder Jeep Wrangler den ene stjerne hjem".

Nærlæser man Euro NCAP's rapport om testresultaterne for Wrangler, er beskyttelsen for bagsædepassagerer også meget ringe ifm. en sidekollision. Hovedet på en barnedukke ramte selve bilens karrosseri, da bilen blev påkørt fra siden, ligesom også instrumentbordet ved de forreste passagerer udgør en fare.

Jeep Wrangler scorer dog fine point for forsædepassagerne i sidekollisionstesten, ligesom test af forsæder og nakkestøtter med henblik på risikoen for piskesmæld-skader giver gode resultater.

At Wrangler heller ikke fås med aktive og automatiske sikkerhedssystemer som nødbremse, linjevogter og lign. trækker også ned i den samlede vurdering.

Bil Magasinet har kørt den nye Jeep Wrangler

Også Bil Magasinet har haft fingrene i den nye Jeep Wrangler. Vi har naturligvis ikke crashtestet den nye offroader, men flere aspekter ved køreegenskaberne føles ligeså ude af trit med tiden som sikkerheden, da testkører Frederik T. Frey udtalte sig således om bilens køreegenskaber ifm. en præsentationstur i oktober måned:

"I grænselandet mellem en rigtig offroad-sti og asfalteret vej finder vi skov- og grusveje. Her føles den nye Wrangler overraskende ustabil og med manglende forbindelse mellem karrosseri og undervogn. At grebet på denne type veje også er forholdsvist lavt på de store terræn-dæk, der er monteret på Rubicon-versionerne, forstærkes af, at Jeep’en reagerer langsomt og dvaskt på input. Det ene øjeblik understyrer den, mens den sekundet efter bliver ustabil omkring midte og bagende." skriver Frederik T. Frey i Bil magasinet fra oktober 2018.

Der er dog også roser til den kommende Wrangler fra Bil Magasinets testkører: "Wrangler er en mester i terræn, og den nye mekanik virker rigtig fin. Men glem for guds skyld ikke, at det er en offroader og ikke en civiliseret SUV."

Jeep Wrangler 2019 crashtest Rød ulykke uheld sikkerhed flod vand Frederik T. Frey

Bil Magasinets testkører, Frederik T. Frey, med den nye Jeep Wrangler i en skovflod.

© Foto: Andreas L. Hedegaard

Giv Bil Magasinet i julegave

Giv Bil Magasinet i julegave til en du holder af. Vi har gjort det nemt og hurtigt at give gode julegaver. På Magasinetgaver.dk kan du nemlig nemt og hurtigt få julegaven i hus. Du bestemmer selv, om det skak være 5, 8 eller 12 måneders abonnement på Bil Magasinet. Læs mere om julegaven her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...