Jeep SRT8 med 6,4-liters V8. Ja tak!

SRT8-udgaven af den nye Grand Cherokee stiller med HEMI-motor med 468 hk

29. januar 2015 af Steen Bachmann

Jeep udvider Grand Cherokee modelserien med en specialudgave af den i forvejen ret specielle SRT-udgave. Jeep Grand Cherokee SRT Red Vapor Limited Edition er skabt for at tilbyde et meget amerikansk alternativ til biler som BMW X5 M og den nye Mercedes GLE 450 AMG. 

Jeep'en stiller med med 6,4-liters V8-motor med de såkaldte HEMI-forbrændingskamre. Den ser drabelig ud og kan køre 0-100 km/t på 5 sekunder rent. Her er Quadra-Trac ‘Active on Demand’ firehjulstræk, der normalt kører med baghjulstræk, men kan sende kræfterne ud til de hjul, der har bedst vejgreb. Bremserne er dimensioneret til de ekstra kræfter og her er elektronisk justerbar undervogn.  

Kabinen har Black Laguna læder og Radar Red sæder i alcantara og røde syninger, og rattet er indirekte oplyst, så SRT-logoet altid ses. Bilen betjenes fra en 8,4" trykfølsom skærm via Uconnect.-systemet med navi, stemmestyring, Bluetooth og alle gængse musikformater. Alarm for tværgående trafik, vognbaneassistent, aktiv fartpilot og et 825 watts Harman-Kardon audio system med 19 højttalere og tre subwoofere og elbagklap er også standard.

Motoren er Chrysler-koncernens 6.417 cm3 V8 med 16 ventiler og 468 hk. Den har automatisk cylinderfrakobling og trækker via en ratbetjent 8-trins automatgearkasse. Forbruget er 7,1 km/l i snit. Hvis det utænkelige skulle ske, at ejeren vil have ro i kabinen, kan det avancerede musiksystem modvirke lyd og lavfrekvente vibrationer fra den enorme motor.

Fælgene er 20" med fem eger, og her er kromdetaljer på bilen unikke for SRT. Red Vapor fås i Metallic Red (Redline), Bright White og Brilliant Black.

Prisen på gaden i Sverige er 620.000 danske kr. Jeep Grand Cherokee markedsføres kun med dieselmotor i Danmark, men importøren vil kunne tage en SRT hjem i fast ordre. Den vil koste ca. 1,9 mio. kr. på danske plader.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.