© Jeep

Første tur: Jeep Cherokee er blevet gjort mere danskervenlig

Midtvejsopdateringen skal holde Jeep Cherokee moderne i det glohede SUV-marked.

24. september 2018 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Den opdaterede Cherokee bliver præsenteret på den italienske ø Sicilien.


Hvad er nyt i Jeep Cherokee?

Det meste er som vi kender det i den midtvejsopdaterede Cherokee. Største nyhed for de danske købere er faktisk forlygterne, der er gjort mere medgørlige, mindre distinktive, for en bredere køberskare. De meget spidse forlygter fra forgængeren er gjort blødere, så de nu også passer bedre til resten af Jeep-familien. På bagsmækken er der også nye lygter, med LED, og nummerpladen er flyttet fra kofangeren til den let redesignede bagklap.

Cherokee kører videre med den 2,2-liters diesel med 195 hk, der nu kobles sammen med den 9-trins automatgearkasse. Der er også en 150 hk diesel, men den danske importør forventer ikke at tage den hjem. På benzinsiden levers der 270 hk fra den nye 2-liters benzinmotor – også med 9-trins automatgearkassen. Der er ingen moderne hybridteknologier på programmet.

Til gengæld er der ny teknologi i form af fodgængerregistrering, der er standard på danske modeller. Systemet registrerer fodgængere og stopper, hvis du skulle have overset dem.

© Jeep

Hvem er konkurrenterne?

Med et prisskilt, der med stor sandsynlighed lander på omkring 800.000 kr. tager Cherokee kampen op med blandt andre Volvo XC60 og BMW X3. Den firehjulstrukne variant starter i dag på omkring 830.000 kr. Vi håber, at den forhjulstrukne variant kan snige sig under 800.000 kr.


Hvornår lanceres Jeep Cherokee?

Den faceliftede Cherokee ruller allerede af samlebåndene i USA, men den danske importør venter med at introducere den, indtil den nye 2-liters benzinmotor med 270 hk er klar til foråret 2019. I Danmark kommer Cherokee i enten Limited eller den meget off road kompetente Trailhawk version.

© Jeep

Vi synes ...

Læs hvordan den kører og vores endelige dom over den opdaterede Cherokee i næste nummer af Bil Magasinet.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...