Første test: Mød den mest hardcore og offroad-duelige Grand Cherokee nogensinde

Med Trailhawk-trim tager Jeep Grand Cherokee kampen op mod Range Rover Sport, hvad angår offroad-egenskaber. Her kan du læse Jacob Dalbys førstehåndsindtryk.

26. januar 2017 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Hofgut Mappen
Frankfurt, Tyskland

Hvad er nyt?

Mød den mest hardcore, maskuline off-road-duelige Jeep Grand Cherokee nogensinde. Med Trailhawk versionen, som også fås til Jeep Renegade og den mindre Cherokee, kæmper Jeep sig tilbage mod tronen som den mest overlegne SUV, off road.

Overordnet har Grand Cherokee fået et mindre ansigtsløft med en mere aggressiv front og nye tågelygter. Trailhawk er et nyt udstyrstrim og valgmulighed ved siden af den luksuriøse Summit og den sportslige SRT.

Som standard kommer Trailhawk blandt andet med Goodyears kevlar -forstærkede dæk, beskyttelsesplader under bunden og et nyt off road system med Hill ascent og descent, hvor du kan styre farten på palerne bag rattet – både når du kører op- og nedad

Hvem er konkurrenterne?

Jeep Grand Cherokee er i et marked med høj konkurrence fra de mange andre SUV’er. Herunder de tyske Audi Q7, BMW X5 og Mercedes GLE. Ingen af tyskerne kan dog følge med uden for asfalten, hvor kun Range Rover Sport kan konkurrere med Grand Cherokee.

Hvordan kører den?

Vi har kørt Trailhawk på både små byeje, landeveje, Autobahn og en naturlig, snedækket off road bane. Uden for asfalten klarer Trailhawk sig imponerende godt. Det elektroniske spærredifferentiale sender kræfter til det hjul, der i en hvilken som helst situation har mest greb. Med Selec-Terrain vælges hvilken udfordring Jeepen står overfor, om det er sand, mudder, sne eller klipper.

På asfalten er der lidt hjulstøj fra de mønstrede off road dæk og vindstøj, men ikke noget nævneværdigt. Styretøjet er en smule let som kan være en fordel off road men som også gør den lidt uforudsigelig i kurverne ved højere hastigheder.

Hvornår lanceres den?

Den faceliftede Grand Cherokee er allerede på vej til Danmark og kan findes hos forhandlerne i løbet af februar.

Prisen for Grand Cherokee Limited, som er den billigste version, starter på 1.050.897 kr. Vil du have den hardcore Trailhawk-version er prisen 1.130.052 kr.

Vi synes…

Sammen med faceliftet er Jeep Grand Cherokee endelig kommet i den version, den fortjener. Med Trailhawk-trim tager Jeep Grand Cherokee kampen op mod Range Rover Sport, hvad angår offroadegenskaber.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...