Første test af Jeep Compass: Den kompakte SUV med esser i ærmet

Den er blandt de kønneste i søskendeflokken, og den store 8,4” touchskærm med Apple Car Play og Android Auto er standard. Men den helt nye Jeep Compass skuffer en smule på andre parametre.

20. juni 2017 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Lissabon, Portugal

Hvad er nyt?

Compass er endnu en kompakt SUV fra Jeep og placerer sig lige mellem Jeep Renegade og Jeep Cherokee. Compass deler platform med netop Renegade, blot strakt en smule for blandt andet at skabe mere plads indenfor.

Kabinen minder meget om den i Jeep Grand Cherokee blot i en mindre udgave; et stort plus for Jeep Compass, der også kommer med seneste version af Jeeps infotainmentsystem, Uconnect.

På den store 8,4” touchskærm er Apple Car Play og Android Auto standard. Med den store skærm får du også Jeep Skills, der er et lille infocenter med alle tænkelige oplysninger om din off-road-kørsel. Informationerne bliver lagret, så du senere kan finde dataene om den kørte rute frem.

Hvem er konkurrenterne?

Den største konkurrent til Jeep Compass bliver den kompakte VW Tiguan. I segmentet findes også Audi Q3 og BMW X1. 

Selvom den nye kabine i Compass er et stort skridt i den rigtige retning, er der stadig et stykke til den mere raffinerede mekanik i de tyske konkurrenter. Gearvælgeren som eksempel føles stadig amerikansk med et ”klonk”, når du skal sætte automatgearkassen i fremadgående.

Hvordan kører den?

Jeep Compass takler ujævnheder i asfalten fint og tager selv de hurtigere sving med en beroligende selvsikkerhed – omend styringen er en anelse til den lette side. Der var desværre ikke mulighed for at prøve den 6-trins manuelle gearkasse. Til gengæld skifter den 9-trins automatgearkasse fra ZF smidigt mellem gearene.

Esset i ærmet viser Compass dog udenfor de asfalterede veje. Især Trailhawk versionen med øget frihøjde og ekstra mønstrede dæk takler nemt udfordringer du alligevel aldrig kommer ud i.

Læs meget mere om dét, i næste nummer af Bil Magasinet.

Hvornår lanceres den?

Er du bosiddende i USA kan du allerede i dag tage ned til forhandleren og hente en Compass. I Europa må vi vente lidt endnu. Den danske importør forventer, at Jeep Compass lander hos de danske forhandlere ultimo 2017 – senest januar 2018.

Vi synes…

Jeep Compass er dén kompakte Jeep du bør vælge. Mere praktisk end Renegade og – ifølge os på redaktionen – flottere end Jeep Cherokee. De 170 hk i topvarianten er lige akkurat nok til, at Compass ikke føles sløv.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...