Test af Jeep Avenger
Jeep Avenger er en frisk lille el-SUV. Den vil gerne være københavnersmart med fikse løsninger og kække farver, men den er også praktisk anvendelig, om end bagsædet ikke er til voksne på længere stræk.
Avenger har et 51 kWh driftbatteri, som giver en officiel rækkevidde på 395 km. Under test af bilen var forbruget i nærheden af det opgivne på 157 wh/km, så under ideelle forhold er rækkevidden opnåelig, men forbruget stiger forholdsvis meget ved motorvejsfart.
Den kan lade med 11 kW på en hjemmelader eller 100 kW på en lynlader. Her ladede vi fra 10 til 80 pct. på 30 minutter. Priserne starter ved 279.990 kr. Den testede er topversionen “Summit”, der starter ved 339.990 kr.
Testens indhold:

Avenger er sløv til at starte
Jeep er en del af Stellantis-gruppen, som også omfatter mærkerne Peugeot, Citroën, Fiat og flere, og Jeep Avenger bygger teknisk set på på den nye Peugeot e-2008.
Det er en forhjulstrukket mini-SUV med et rustikt udtryk, der underbygger Jeep's tradition for firehjulstrækkere og offroadere.
Selvom den kun trækker på to hjul, er den angiveligt ganske dygtig til offroad-kørsel, og den fås med “Hill Descent Control”, som er et system, der hjælper med at køre ned af stejle bakker på løst underlag.
Men det er også en køreglad hverdags-SUV med mange gode egenskaber i almindeligt brug. Motoren er på 156 hk. Det lyder af meget, men kører man ikke i køreprogrammet “Sport”, virker den decideret sløv.

Kørevillig med lille krægning
Jeep’en er standardmonteret med Goodyear EfficientGrip dæk, som er et SUV-dæk med en forholdsvis høj profil. Det gør den bedre til at tage mod kantsten og giver gode komfortegenskaber.
Avenger er ikke en sportsvogn, men den optræder kørevillig, med minimal krængning i sving og en for klassen fin affjedringskomfort. Støjniveauet er rimeligt op til 110 km/t.
Førerstillingen er opret, dels fordi man sidder oven på batteripakken, der primært ligger under for- og bagsæderne, men også for at sikre udsyn over den højde front, som er en del af Jeep's design-DNA.
Kabinens frontpanel domineres af to LCD-displays på hver 10,25”. Det ene, som dog kun er på 7” i den billigste variant, gør det ud for instrumenter, der har Jeep's eget design. Den anden gør det ud for centerskærmen, der tager sig al sekundær betjening.
Læs også: Her er alle vores test af elbiler.

Beatbox i blinklyset
Der er dog dedikerede kontakter til ventilationssystemet, og det er godt, fordi det gør det lettere at betjene, uden at opmærksomheden fjernes fra kørslen.
”Gearvælgeren” udgøres også af trykknapper, der sidder forrest på midterkontollen. De er ikke så intuitive at bruge som en “vippegearstang”, og der er også en vis forsinkelse, efter man har trykket på bilens startknap.
Desuden lider gearvælgeren under en af Jeep’ens design-gimmicks. Lige under gearvælgeren er der et stort aflæggerum, som er dækket at et foldearrangement.
Herunder er der en trådløs mobiloplader, og den fungerer fint. Men folder man arrangementet op, for at få udsyn til mobiltelefonen, dækker det over gearvælgerknapperne. Der er dog andre aflæggemuligheder, blandt andet en bred hylde foran passageren.
Jeep’en har også sin helt egen blinkerlyd, der nærmest lyder som grundrytmen i en beatbox. Den fik hurtigt passionerede tilhængere og modstandere.
Avenger har ikke anhængertræk
Førerpladsen er rummelig. Bagagerummet er på 355 liter, hvilket er godt for klassen. Rummet er regulært med gulv i kofangerplan, og der er plads til kabler under gulvet. Der er ikke opbevaringsplads i bilens front.
Mens forsædet er rummeligt, så er bagsædepladsen begrænset, og ikke til voksne på længere stræk.
Siddepositionen er god og der er rigelig lofthøjde, men testchaufføren måtte placere sine knæ på ydersiden af forsædet, og det kniber med at montere barnestole i isofixbeslagene, som der er to sæt af.
Jeep Avenger må ikke trække en anhænger.
Jeep Avenger priser:
Pris:
- 339.990 kr.
Specifikationer:
- 5-dørs, 5-sædes, SUV
- Elmotor, 51 kWh batteri, forhjulstræk
- Ladeevne: 11/100 kW
- Effekt/moment: 156 hk/260 Nm
- 0-100 km/t: 9,0 sek.
- Topfart: 150 km/t
- Forbrug: 157 w/km (156 w/km)
- Topfart: 395 km
- Dimensioner (L/B/H): 408/178/153 cm
- Akselafstand: 256 cm
- Køreklar/lastevne/trækevne 1.627/388/0 kg
- Bagagerum: 355 liter
- Dæk: 215/55R18 Goodyear EfficientGrip P2
- Bil Magasinet reservedelsprisindeks: 82
- Garant på mekanik/lak/rust/batteri: 2/2/7/8 år
- Årlig ejerafgift: 740 kr.

Er Jeep Avenger en god bil?
Jeep er et amerikansk mærke, men Avenger er designet i Italien, og den bygges i øvrigt i Polen.
Det er ikke svært at finde de italienske elementer i bilens design. Den ser frisk og moderne ud, sådan som nye Fiat-modeller gjorde i 80’erne, og der er gjort en del for at give bilen et “storbyjungle”-udtryk med plastik op ad dørsiderne, smart forlygtedesign, som er gemt i en sort bjælke i bilens front, når lyset er slukket, og korte udhæng både for og bag.
Avenger fås også med sort og dekor-detaljer, som gør den yderligere funky at se på.
Avenger er allerede kåret til “Car of the Year”, og den har få konkurrenter, hvoraf to af dem benytter samme grundlæggende teknik. Det gælder nævnte Peugeot e-2008 og Opel Mokka-e og snart følger en Fiat 600e på samme teknik.
Man kan også opregne Mini Cooper SE som en konkurrent. Flere andre er på vej.
Jeep Avenger: Fordele og ulemper
Fordele:
- Praktisk og brugbar kabine
- Køreglad og villig dynamik
- Smart storbyjungle-design
Ulemper:
- Ringe plads på bagsædet
- Upraktisk gearvælger
- Ikke mulighed for anhængertræk

Avenger fik verdenspremiere foran et stort publikum på Paris Motor Show i oktober 2022.
© JeepDanske priser på Jeep Avenger
Avenger Longitude 279.990 kr.
Logitude har trådløs Apple CarPlay/Android Auto, nøglefri start, fartpilot, Selec-Terrain køreprogram (Normal, Eco, Sport; Mud, Sand, Snow) , el-justerbare sidespejle, 7” digital instrumentering, 10” infotainment, automatisk klimaanlæg, regnsensor, elektrisk parkeringsbremse, Hill descent control, 3-faset onboard charger, mode 3 ladekabel, varmepumpe og USB-A og C indgang foran, p-sensor bag, 6 højttalere, indfarvede dørhåndtag, LED forlygter og 16” alufælge.
Avenger Altitude 309.990 kr.
Her får man oven i Longitude 17” alufælge, læderrat, adaptiv fartpilot, High-gloss sidespejle, 10,25” konfigurerbar digital instrumentering, nøglefri adgang og start, el-bagklap, bakkamera, trådløs opladning, navigation, USB-C ved bagsæder, opvarmet forrude, sædevarme og el-justerbare sidespejle med varme.
Avenger Summit 339.990 kr.
Topversionen har 18” alufælge, velkomstlys, rammeløst aut. nedblændeligt bakspejl, lædersæder, automatisk fjernlys, vognbane- og køassistent, tonede ruder, blindvinkel assistent, elklapspejle med varme, LED-baglygter, LED-forlygter og tågelys, og ambient interiør belysning.
Jeep Avenger kun med eldrift
I Danmark fås Jeep Avenger kun med el-motor. Det er den samme pakke, som i eludgaven af Peugeot 2008, men i en let opdateret version.
Avenger har 156 hk, og batteriet er på 54 kWh med en nettoeffekt på 51 kWh. Det kan lades med 100 kW, og Avenger har en rækkevidde på 400 km, også takket være en god energieffektivitet.
Det lille batteri er også til gavn for vægten, som derfor er forholdsvis lav. Officielt bruger Jeep Avenger 157 kW pr. km, hvilket er usædvanligt lidt.

Det var oprindeligt planen, at Avenger ville komme til Danmark til sommer, men den kan allerede bestilles nu og kan leveres fra august.
© A. Hansen