Growler E 2011 Concept
Growler E 2011 Concept© Vizualtech

Svensk designer bag ny E-type

Schweizisk bilentusiast vil bygge ét eksemplar af klassisk elegant Jaguar med moderne teknologi

24. februar 2011 af Steen Bachmann

En velbeslået schweizisk bilentusiast har bestilt en moderne fortolkning af den 50-årige Jaguar E-type hos den svenske bildesigner Vizualtech. Resultatet er opsigtsvækkende og må give rynker i panden af Jaguars designchef, Ian Callum, der i går præsenterede den officielle Jaguar, der skal markere jubilæet, XKR-S. Den svenske udgave er mere tro mod originalen end den gejlede XK, Jaguar selv præsenterer.

Den svenske E-type hedder Growler E 2011 Concept og er baseret på Jaguar XKR. Den har 5-liters V8'er med kompressor, der er tunet til 600 hk. Karroseriet er i kompositmaterialer og det centrale chassis i kulifber, mens hjulophæng og transmission er taget direkte fra XKR. Den køreklare vægt er angivet til 1.550 kg, hvilket er ca. 200 kg lettere end XKR.

De forventede præstationer er en 0-100-tid på under 4,0 sekunder.

Savner klassisk Jaguar-design
Baggrunden for at bygge en Jaguar i klassisk designstil er ifølge de to designere, Bo Zolland og Robert Palm, at ikke alle Jaguar-entusiaster er glade for den designstil, der blev introduceret med XF og er fortsat i den nye XJ. Der er mange, der savner et mere nobelt Jaguar med sensuelle linjer som på XK120, Mark II, XJ6 og E-type. Projektet her er født af en køber, der vil have den klassiske stil, men med moderne teknologi.

Growler E 2011 Concept skal bygges i ét eksemplar, men en mindre serieproduktion er mulig, hvis der er købere til bilen.

Vi kender ikke navnet på køberen af den nye E-type, men det er langt fra usandsynligt, at den vil blive en af stjernerne på årets udstilling i Genève. I 2005 viste den schweisiske bankmand Eric L. Sturdza og Morgan Motors den fantastiske Morgan Aeromax, som blev bygget i ét eksemplar. Morgan blev så begejstrede for bilen, at de byggede 100 stk. op til fabrikkens 100-års jubilæum i 2009.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...