Så hidsig bliver den nye Jaguar F-Type SVR

Jaguar F-Type SVR bliver den vildeste produktionsbil, Jaguar nogensinde har lavet. Vi vil have den – og det vil du også, efter du har set denne video.

19. februar 2016 af Christian Thestrup

Når Jaguar tænder projektørerne på deres stand ved årets store biludstilling i Genéve den 3. marts, kommer de til at lyse på den hurtigste serieproducerede bil, Jaguar nogensinde har lavet, nemlig den nye F-Type SVR. 

Bilen har samme 5.0 liters V8, der ligger i F-Type R, men Land Rovers afdeling for særlige biler, Special Vehicle Operations (SVO), har pumpet ydelsen op til 575 hk. Det er eftersigende nok til at sende den firehjulstrukne hidsigprop fra 0-100 km/t på 3,7 sek. og videre op til tophastigheden på 322 km/t.

I fronten er der kommet større luftindtag, og for at holde bilen på jorden har den fået en aktiv spoiler på bagsmækken. Og så har designerne ellers været på jagt efter alle overflødige gram, de kunne finde. Bilen har for eksempel fået et nyt udstødningssytem i titanium, hvilket har sparet 16 kilo, ligesom de nye keramiske bremser skærer 21 kilo af vægten. Og så er der kommet nye 20" letvægtsfælge, hvilket sparer 13,8 kg.

Til gengæld har bilen bagpå fået P Zero-dæk fra Pirelli, der er 10 mm. bredere end på den almindelige F-Type, hvilket betyder nogle ekstra gram gummi, men det er altså nødvendigt for at de mange kræfter kan få ordentligt fat i asfalten.

Vi glæder os til at se endnu mere til bilen, når den bliver præsenteret i Geneve i begyndelsen af næste måned. Indtil da kan du nyde den, når den folder sig ud i denne video.  

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...