Jaguar XF Sportbrake

Ny Jaguar med plads til 27.800 golfbolde!

Går du og overvejer, hvordan du skal transportere dine knap 30.000 golfbolde ned i klubben, så har Jaguar løsningen

31. oktober 2017 af Mathias Brandt
Jaguar XF Sportbrake

Jaguar XF modellen har været på markedet i 10 år, med en række facelift, der hver gang har forsøgt at forny bilen. Nu introduceres nyeste aftapning - stationcarversionen XF Sportbrake.

Den nye stationcar er i stand til at sluge op til 1.700 liter bagage når sæderne er lagt ned, hvilket er plads nok til at fylde 27.800 golfbolde i bagagerummet

Bilen får LED-forlygterne og baglygterne er designet som sportsvognen Jaguar F- Type. Standard kommer bilen med 17” fælge, men som ekstraudstyr, kan den forsynes med op til 20” hjul. Bilen er som udgangspunkt forsynet med baghjulstræk, men den kan også leveres med et intelligent firehjulstræk. Ved almindelig kørsel trækker bilen på baghjulene for at sikre den optimale køredynamik, men rammer man en kurve distribueres der lynhurtigt træk til de forreste hjul, så man sikrer optimalt vejgreb. Sikkerheden er også i højsædet med ting som blandt andet automatisk nødbremse, adaptiv fartpilot og skiltegenkendelse.

Den nye XF Sportbrake kommer fortil med samme faste traditionelle affjedring som sedanversionen, men for at sikre bedre køreegenskaber med fuldt læs, får den som standard luftaffjedring på bagaksel.

Jaguar XF Sportbrake

Motorprogrammet omfatter både benzin og diesel. Basisversionen er udstyret med en 163 hk dieselmotor Denne fås med seks – trins manuel gearkassse eller automatgearkasse. Ønsker man flere kræfter fås den også med 180 hk, hvor det er muligt at vælge mellem baghjulstræk eller firehjulstræk. Stærkeste fire-cylindrede diselmotor kommer med 240 hk. Topversionen bliver en 6-cylindret dieselmotor med 300 hk og et drejningsmoment på 700 Nm. Der er kun en benzinmotor på programmet. Den yder 250 hk fra en 2-liters turbomotor med fire cylindre.

Er bilen forsynet med anhængertræk, kan bilen trække to tons i dieselversionen og 1900 kilo, hvis det er den 250 hk benzinversion.

XF Sportbrake er i alt 4995 mm lang og er dermed seks centimeter kortere end forgængeren. Men akselafstanden er øget med 51 mm - til i alt 2960 mm. Det giver blandt andet bedre benplads på bagsædet.

De vejledende priser begynder ved 594.900 kroner for laveste udstyrversion med 163 hk diesel. Ønsker man i stedet benzinmotoren med 250 hk, så prisen 764.900 kroner.  

Jaguar XF Sportbrake

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...