Nordmændene har kåret Årets Bil 2019 - se den her

Elbilernes land (Norge) har kåret Årets Bil 2019 i Norge. 4 ud af 9 biler var, ikke overraskende, elbiler.

4. december 2018

I et stærkt finalefelt af ni biler kunne juryen bag Årets Bil i dag offentliggøre Jaguar I-Pace som Årets Bil 2019 i Norge.

I begrundelsen for titlen til Jaguar I-Pace hedder det blandt andet:

”Det er debut, der afkræver respekt. Jaguar I-Pace løfter premium begrebet blandt dagens elbiler. Kvalitet og køredynamik er blandt de helt store styrker i Jaguar I- Pace. Jaguar har skabt en elektrisk bil, der er underholdende at køre, har god rækkevidde, og har et klart Land Rover DNA. Syv af otte jurymedlemmer havde Jaguar I-Pace som vinder – det er lang tid siden at afgørelsen har været så klar” hedder det i begrundelsen fra Juryformand Esben Stenssrud.

Solgt over 3.000 I-Pace i Norge

I alt er der solgt 3150 Jaguar I-Pace i Norge – og næste år er det ambitionen at sælge endnu flere. Noget som kåringen kan være med til at få til at lykkes.

I alt kører der år til dato 178.521 elbiler rundt i Norge. Alene indtil nu er der solgt knap 40.000 elbiler, hvilket giver en markedsandel på hele 29 % for elbiler alene. Tager man også hybridbilerne med, så er 60 % af alle nye biler i Norge helt eller delvist elektrificeret.

Juryen bag Årets Bil 2019

Bag titlen står en jury fra norske Autofil, Dagbladet Bil og Dinside.no. I juryen deltog desuden en racerkører, en industriel designer, generalsekretæren i Norges Automobil Sports Forbund, medlem af Norsk Elbilforening, og en senioranalytiker fra autobranchen.


Konkurrenterne til Årets Bil 2019 i Norge

Hyundai Nexo

Hyundai Kona

Ford Focus

Peugeot 508

Volvo V60

Volvo XC40

Nissan Leaf

VW T-Roc

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...