Legendarisk Jaguar-motor går nu i produktion – igen!

Jaguar's XK-motor lå i stribevis af Jaguar-modeller helt tilbage fra 1949 og frem til 1992. Nu har fabrikken igen sat gang i produktionen af den legendariske motor.

11. august 2020 af Mikkel Thomsager

Fortsat "Matching numbers"

Jaguar har fuld gang i introduktionen af nye drivlinjer til sit modelprogram, men det afholder ikke producenten fra at genoptage produktionen af en gammel traver. 

Jaguar Classic Part kan således nu levere den gamle XK-motor som ny reservedel. 

Kan man dokumentere, at man skifter en tilsvarende original XK-motor i sin Jaguar ud, med den nye, kan man sågar få motoren leveret med det samme motornummer, så bilen fortsat har "matching numbers", som det hedder, når stelnummer og motornummer i en bil er de samme, som da den forlod fabrikken.

Og prisen er...

Jaguar skal dog også bruge motoren til nogle af de genopståede modeller, fabrikken har sat i produktion.

XK-motoren blev brugt i utallige Jaguar-modeller som XK150, Mk. II og ikke mindst E-Typen. Den mest udbredt version var på 3,8 liter, men den kom i konfigurationer fra 2,4 til 4,2 liter, og den blev i alt produceret i mere end 500.000 eksemplarer.

I første omgang er det kun 3,8-liters versionen, som igen tages på reservedelsprogrammet, men Jaguar producerer også 3,4-liters versionen, som bruges i fortsættelsesudgaven af Jaguar D-type

En ny XK-motor koster 14.340 britiske pund, svarende til godt 120.000 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...