Jaguar Project 7: Hyldest til Le Mans

Jaguar's syv store triumfer i 24-timers løbet i Le Mans blev fejret med lanceringen af en konceptbil til "Goodwood Festival of Speed" 2013.

1. januar 2015 af Bil Magasinet

NU OM DAGE ER Le Mans tæt forbundet med Audi, der nærmest vinder det legendariske 24-timers løb efter behag. I tidligere tider har andre producenter hærget på banen i La Sarthe. Det gælder ikke mindst Jaguar som i forbindelse med Goodwood Festival of Speed 2013 fejrede sine ikke mindre end syv triumfer i Le Mans med en særlig udgave af den nye Jaguar F-Type.

Jaguar Project 7 hedder konceptbilen, som er en hyldest til Jaguars syv sejre på Le Mans. De tre af dem blev hjemtaget af Jaguar’s D-Type i 1955, ‘56 og ‘57.

Jaguar D-Type var kendetegnet ved en aerody- namisk finne, der også skjulte en smal styrtbøjle til beskyttelse af føreren. Netop denne karakteristiske løsning er udgangspunktet for Project 7.

Teknisk set bygger konceptet på en Jaguar F-Type, men ombygningen er omfattende. Det bløde tag er fjernet og erstattet af en ny bag- smæk, der integrerer førerfinnen. Karrosseriet og forruden er sænket, og i samme ombæring er førersædet sænket med fire centimeter, hvilket er muligt, fordi de komfortable, polstrerede sæder er erstattet af et fast skålsæde i kulfiber. Som i den oprindelige D-Type er passagersædet fjernet og erstattet af en holder til racerhjelmen. Brugen af kulfiber går igen i mange af de reviderede dele. Frontens underlæbe, sideskørterne, indsatserne i kølerhjelmen og flere andre steder.

F-Typens grundlæggende aluminiumskon- struktion er bevaret, og V8-motoren er også vel- kendt, men dog i den 550-hestes udgave, som findes i sedanen XFR-S og coupéen XKR-S. Det reducererer accelerationstiden fra nul 100 km/t til 4,2 sekunder. Der er ingen aktuelle planer om en serieproduktion, men er køberne der, bygger Jaguar den.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.