Jaguar F-Pace SVR rød kabine
© Jaguar

Første test: Potent SUV fra Jaguar med 510 hk

Jaguar lægger deres 510-hestes V8'er i SUV'en F-pace. Det er der kommet en alsidig bil ud af. Læs Bil Magasinets første test af Jaguar F-Pace SVR her

23. april 2019 af Mikkel Thomsager

Hvor?

Den reviderede Jaguar F-Pace SVR blev præsenteret på vejene i Alperne bag havnebyen Nice i Frankrig. En del af ruten var den, der også benyttes til Rallye Monte Carlo hvert år i januar. Bil Magasinet var inviteret af Jaguar

Hvad er nyt?

Jaguar har lagt deres 5,0-liters V8-kompressormotor i F-Pace og givet undervognen en sporty attitude. SVR har også fået ny front og hæk som ændrer lidt på aerodynamikken omkring bilen, og kabinen fremtræder også delvis revideret. 

Jaguar F-Pace SVR 2019 Firenze Red side
© Jaguar

Hvordan kører den?

Med 510 hk til en højbenet SUV kunne man frygte, at den ville vælte rundt eller være hård som et baseball-bat. Men SVR er overraskende brugbar. 

21" hjul kan ikke køre fra, at de tager hårdt imod underlaget, men det føles mindre voldsomt, end man skulle tro. Generelt optræder F-Pace SVR mere som en særdeles hurtig familiebil end som en håndkogt svingmester.

Nye skålformede forsæder med integrerede nakkestøtter giver kabinen samme attitude som store hjul og ekstra luftindtag i fronten giver karrosseriet, men derudover er kabinen uspoleret i forhold til de mere motorsvage versioner. 

Så SVR er så brugbar, som enhver anden F-Pace. Det betyder god plads på bagsædet og et stort, regulært bagagerum.

Jaguar F-Pace SVR 2019 Firenze bagfra
© Jaguar

Hvem er konkurrenterne?

Jaguar F-Pace SVR placerer sig i pris og præstationer direkte overfor Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio og Mercedes-AMG GLC 63, Jaguar er dog en anelse større og mere rummelig end de to konkurrenter. 

Hvornår kommer den til Danmark?

Jaguar F-Pace SVR kan bestilles allerede nu. Prisen 1.773.550 kr.

Jaguar F-Pace SVR 2019 forsæder
© Jaguar

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...