© Jaguar

Jaguar får ny importør

LandRover overtager den danske Jaguar-import 1. januar 2012, men Jaguar Danmark vil fortsat sælge Jaguar

28. juni 2011 af Mikkel Thomsager

1. januar 2012 bliver British Car Import A/S i Kolding importør af Jaguar i Danmark. Bilimportøren har allerede i dag agenturet på LandRover i Danmark, Sverige og Norge samt ejerskabet på import og salg af Jaguar i Sverige, så skiftet kommer næppe som en overraskelse for den nuværende Jaguar-importør, der hører under Nellemann-koncernen.

Direktør Per H. Temmesen fra British Car Import glæder sig over aftalen, der er helt i tråd med den øvrige forretningsstrategi for firmaet.

”British Car Import har oplevet vækst på det danske marked de senere år, både hvad angår salg af biler og på eftermarkedet. Jeg er derfor både glad og stolt over, at vi nu får mulighed for at styrke denne position yderligere med importagenturet på Jaguar i Danmark. Agenturet passer perfekt ind i vores strategi og kompetencer, og vores gode erfaringer med Jaguar i Sverige skal vi bruge til at skabe en optimal fremtid for Jaguar i Danmark. En fremtid og et potentiale, som jeg har store forventninger til,” siger Per H. Temmesen, direktør for British Car Import, til Bil Magasinet.

Beholder både Jaguar og Aston Martin i butikken
Jaguar Danmark, der har hjemme på Østerbro i København, er ikke blot opsagt som importør, men også som forhandler af Jaguar, og fremtiden for bilforretningen på Østerbro er endnu uafklaret. Men bilimportøren dropper ikke uden videre Jaguar.

”Vi vil fortsat servicere vore gode og glade kunder gennem mange år”, siger adm. direktør Jacob Nellemann. ”Det er korrekt, at vi ligesom mange af vore kolleger i branchen har modtaget en opsigelse af vores forhandleraftale med udløb medio 2013, men det vil ikke få nogen betydning for vore kunder på hverken kort eller lang sigt, da vi fortsat kommer til at levere biler, reservedele og service i mange år fremover.”

”Vi har leveret god service til vore kunder gennem mere end 110 år, og det kommer vi til at fortsætte med. Vi har valgt at nedsætte vore priser på nye biler, så de matcher de tilbud vore kunder hidtil har fået fra de tyske udbydere af luksusbiler - dvs. en markant prisnedsættelse. Vi lancerer nu den nye faceliftede populære XF model med en nyudviklet 2,2-liters dieselmotor til 699.999 kr. Det er den slags tilbud, vi kommer til at se mange flere af fra vores side”.

”Det er korrekt, at vores aftale med Jaguar fabrikkerne gennem de sidste mange år været en ”ikke eksklusiv aftale”, og at Jaguar nu vælger at bruge deres ret til at tilføje nye aftalepartnere i Danmark, ser jeg ikke som noget større problem. Vi har i mange år levet med konkurrencen fra udlandet, og ”grå importører”, men så længe vore kunder har valgt os, er det nok fordi vi kan vores produkter og kan yde en rigtigt god service. For os er det ”business as usual”, og vi kommer fortsat til at drive forhandling af Jaguar biler og service under Jaguar Danmark navnet”, slutter Jacob Nellemann.

Ændringen i importør og forhandlersituationen hos Jaguar bliver næppe de sidste af sin slags den kommende tid. 31. maj 2013 træder nye EU-regler for bilforhandling og bilimport i kraft. Af samme grund er et stort antal danske autoriserede bilforhandlere allerede nu opsagt, med henblik på kontrakttilpasninger til de nye regler. Disse har grundlæggende til formål at øge konkurrencen mellem mærker og forhandlere.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...