Jaguar får specialhjælp til at udvikle verdens hurtigste SUV

Lamborghini Urus er verdens hurtigste SUV, men Jaguar vil stjæle titlen ved at sende deres F-Pace SVR til bodybuilding

7. september 2018 af Mathias Brandt

Takket være en 650-hestes V8’er med biturbo har Lamborghini Urus en topfart på 305 km/t og er dermed indehaver af titlen som verdens hurtigste SUV. 

Test: Bil Magasinet kører den bindegale Lamborghini Urus

Jaguar har fornyligt lanceret den hurtige Jaguar F-Pace SVR med 510 hk, men med en topfart på 283 km/t er den langt fra ligeså hurtig.

Det skal der laves om på. Med hjælp fra britiske Lister, som mest er kendt for racerbiler, er de i gang med at udvikle en endnu vildere F-Pace.

Lister LFP, er navnet

Bilen er døbt Lister LFP og er baseret på en Jaguar F-Pace SVR. Den kommer til at benytte samme 5-liters V8 med kompressor, men kræfterne er skruet op til 670 hk. 

Udover disse oplysninger er det forholdsvis sparsomt med andre informationer. Et forsigtigt gæt på et maksimalt drejningsmoment vil være omkring 700 Nm baseret på de motorer, vi kender i forvejen.

Det er ikke første gang, at Lister tager sig kærligt at en Jaguar. De har gjort det samme med en F-Type Coupe, som de døbte Lister Thunder (Torden) Den har 666 hk og er begrænset til 99 eksemplarer. Den nye Lister LFP kommer til at blive produceret i 250 eksemplarer.

Vi kender desværre ikke prisen – men billig bliver den helt sikkert ikke. 

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...