Jaguar E-Type zero elbil roadster
Jaguar E-Type Roadster Zero© Jaguar Classic

Er det hærværk? Jaguar bygger E-Type om til elbil

Jaguar Classic tilbyder at bygge din E-Type om til elbil. Få detaljerne her

26. august 2018 af Steen Bachmann

Sidste år præsenterede Jaguar Land Rover en Jaguar E-Type ombygget til eldrift.

Det var noget, der fik megen opmærksomhed, og tilsyneladende er Jaguar Classic blevet kimet ned af kunder, der godt kunne tænke sig at få fingrene i den genfødte klassiker. 

I hvert tilfælde har Jaguar Classic nu besluttet at begynde en decideret ”produktion” af E-Type konverteret til eldrift. Udgangspunktet er versionen med den 6-cylindrede rækkemotor.

Den bliver skiftet ud med en elmotor på 220 kW og et batteri på 40 kWh. Med den pakke ombord kører klassikeren 0-100 km/t på et godt stykke under syv sekunder. Tæt på originalen med seks cylindre.

Men, det er altså kun når man kigger under ”huden” på bilen, at man for alvor kan se forandringen. For det utrænede øje ligner det en totalt restaureret Jaguar E-Type Roadster. 

Jaguar E-Type Roadster Zero engine motor elbil
Jaguar E-Type Roadster Zero© Jaguar Classic

Begynder med en Roadster fra 1968

Forlægget for E-Type Zero er en Series 1.5 Roadster fra 1968, og teknikerne er gået langt for at sikre, at så meget som muligt er det samme som tilbage i 1960’erne.

Således har litium-ion batteripakken samme dimensioner som den oprindelige 6-cylindrede XK motor, og har faktisk også samme vægt. De eksperter, der har udviklet bilen, har i øvrigt sikret sig, at det hele ligger præcis, hvor den oprindelige motor lå.

Teknik fra Jaguar I-Pace

Forrest ligger batteripakken på 40 kWh og lige bagved elmotoren, som ligger hvor gearkassen oprindeligt lå. En lang række af komponenterne stammer fra den helt nye eldrevne Jaguar I-Pace

Ved at placere tingene samme sted sikres, at bilens oprindelige struktur inklusiv bremser og affjedring ikke er udskiftet. Bilen opfører sig altså helt som en original E- type.

Jaguar E-Type Roadster Zero
Jaguar E-Type Roadster Zero© Jaguar Classic

Tim Hanning, Director Jaguar Land Rover Classic siger om projektet:

“ Vi er virkelig blevet overvældet over de positive reaktioner som Jaguar E-Type Zero Concept har fået det seneste år. At vi fremtidssikrer nydelsen ved klassiske biler er en markant gevinst for Jaguar Classic. E-Type Zero tydeliggør den fantastiske arv fra E-Type, og ekspertisen og de håndværksmæssige færdigheder hos Classic Works. Samtidig demonstrerer vi Jaguar Land Rovers dedikation til at skabe biler med 0 g CO-udslip som gennemgående tema i vores forretning – også hos Jaguar Classic”.

Jaguar E-Type med LED-lys

Med E-TYPE Zero har man forsøgt at komme så tæt på originales specifikationer som muligt, men med et par få opdateringer. Interiøret er holdt næsten som i 1968 med få modifikationer, mens man af hensyn til energieffektiviteten har skiftet de oprindelige forlygtepærer ud med LED lys

Jaguar E-Type Roadster Zero
Jaguar E-Type Roadster Zero© Jaguar Classic

E-Type med rækkevidde på 270 km

Der er to måder, at få en Jaguar E-Type som elbil. Enten kan man komme med sin egen, hvis man skulle være så heldig at have en sådan stående i garagen. 

Er man ikke så heldig, kan man også købe en fra Jaguar Classic som de har købt, restaureret og konverteret. Hvad prisen for de to muligheder er endnu ikke offentliggjort, men interesserede kan kontakte Jaguar Classic for nærmere info.

Jaguar E-Type Roadster Zero
Jaguar E-Type Roadster Zero© Jaguar Classic

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...